Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Meteorologii spun că astăzi va fi cer noros, fără precipitații. Valorile termice maxime vor atinge, ziua, 2 grade în nord, 5 în regiunea de centru și la Chișinău și 7 grade în sud. În timpul nopții, în nord, mercurul termometrelor coboară sub zero grade.

Câteva repere din agenda internă a zilei:

La Chișinău, agricultorii urmează să organizeze un nou protest în Piața Marii Adunări Naționale pentru a cere compensații în urma secetei.

Comisia parlamentară de politică externă și integrare europeană audiază reprezentanți ai ministerului de interne cu privire la acordurile cu alte țări pentru conversiunea sau recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere.

Se întrunește în ședință un grup de lucru parlamentar privind asigurarea funcționalității UTA Găgăuzia.

Susțin conferințe de presă mai mulți parlamentari.

Camera de Comerț și Industrie organizează, în premieră, o expoziție virtuală „Expo Business Moldova 2020”.

Iată și câteva repere din agenda internațională:

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, se întâlnește, în premieră cu membrii Comisiei Europene și cu președinta acesteia, Ursula von der Leyen, cei doi urmând să facă și declarații de presă, la Bruxelles.

Comisia Europeană dă publicității propunerile legislative pentru piața europeană a serviciilor digitale.

Președintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, vizitează statul Georgia, înainte de alegerile din ianuarie pentru două mandate de senator de care depinde dacă viitorul președinte va avea o majoritate democrată în Senat, sau dacă acesta va fi controlat în continuare de republicani.

Ministrul de externe britanic Dominic Raab vizitează India.

Se împlinesc 20 de ani de la închiderea centralei atomice de la Cernobîl.

XS
SM
MD
LG