Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, Parlamentul și Guvernul se vor întruni în ședințe, iar Primăria Capitalei va examina proiectul bugetului municipal pentru anul 2021.

Centrul de Resurse Juridice va prezenta rezultatele unui sondaj privind percepția judecătorilor, procurorilor și avocaților asupra reformelor în justiție și combaterii corupției.

Compania Date Inteligente a anunțat o conferință de presă cu ocazia lansării ediției din luna decembrie a studiului socio-politic intitulat „Barometrul Electoral”.

Pe plan internațional:

La Bruxelles, va avea loc ceremonia înmânării premiului Saharov pentru libertatea de gândire, pe care anul acesta Parlamentul European l-a decernat opoziției din Belarus.

Tot la Bruxelles, va avea loc o reuniune a Eurogrupului, care întrunește țările din Zona euro.

La Viena, va avea loc o nouă rundă de discuții asupra implementării acordului nuclear cu Iranul din 2015, din care SUA s-au retras în mod unilateral în 2018, reimpunând sancțiuni Teheranului.

În Germania intră în vigoare noi restricții antiepidemice.

Kazahstanul marchează Ziua independenței, ultima țară care în 1991 și-a independența față de fosta URSS.

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

XS
SM
MD
LG