Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Spicuiri din agenda zilei.

Pe plan intern:

Dimineaţa are loc o conferință de presă organizată de Inspectoratul General al Poliției, reprezentanții OMS, cu privire la măsurile intense în lupta cu COVID-19.

Are loc o şedinţă a Agenției Naționale pentru Reglementare în energetică (ANRE).

De ziua poetului Mihai Eminescu, la Chişinău sunt câteva acțiuni anunțate – una pe Aleea Clasicilor, intitulată „În mine bate inima lumii”, iar după amiază în scuarul Mihai Eminescu se vor spune poezii și se va cânta într-un spectacol intitulat „Mai am un singur dor”. Dimineața, premierul interimar Aureliu Ciocoi va depune flori la bustul lui Mihai Eminescu.

Din agenda internațională:

La Berlin începe astăzi congresul Creştin-Democraţilor germani, care vor trebui să aleagă un nou lider. Congresul va avea loc online, din cauza măsurilor anti-COVID. Cei trei candidați sunt premierul din landul Renania de Nord - Westfalia, Armin Laschet, avocatul Friedrich Merz și expertul în politică externă Norbert Rottgen. Alegerea viitorului lider al partidului va avea loc mâine, sâmbătă.

În Marea Britanie se introduce de astăzi testarea obligatorie pentru COVID a călătorilor din alte ţări.

În Afganistan, începând de astăzi, numărul militarilor americani va fi mai mic, potrivit deciziei președintelui în exerciţiu Donald Trump. Pentagonul a anunțat că vor rămâne în Afganistan numai 2500 de militari americani, înainte ca președintele ales Joe Biden să fie inaugurat ca al 46 lea preşedinte al Statelor Unite. Ceremonia de inaugurare este planificată pentru 20 ianuarie. Experţi internaționali și oficialități afgane și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu reducerea numărului militarilor americani în aceasta țară, afirmând că i-ar putea încuraja pe talibani să reia luptele și atacurile teroriste.

În Statele Unite, la Wilmington, președintele ales Joe Biden va prezenta planul viitoarei sale administrații despre acordarea stimulentelor economice pentru a face față presiunii economice provocate de pandemia de COVID 19, pachet de stimulente aprobat de Congres.

Wikipiedia, cea pe care mai toţi utilizatorii internetului au folosit-o sau o folosesc – împlinește astăzi 20 de ani.

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

XS
SM
MD
LG