Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


China, globe

Serviciul Hidrometeorologic de Stat spune că astăzi va fi cer noros, dar fără precipitații. Valorile termice oscilează ziua între + 4 grade în nord și + 9 în sud, cu 7 grade în regiunea de centru și la Chișinău. La noapte valorile termice coboară în nord până la – 5 grade.

Câteva repere din agenda internă a zilei prezentată de agenția IPN:

La Curtea de Apel Cahul, are loc o nouă ședință de judecată în dosarul Șor.

Deputații Fracțiunii Partidului Democrat susțin un briefing de presă pe marginea crizei politice.

Ministerul Justiției organizează ședința Comisiei pentru selectarea candidaților la postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în cadrul căreia va fi examinată eligibilitatea celor 13 dosare depuse și admiterea la interviu.

Consiliul Național al Tineretului, o organizație neguvernamentală, dă publicității un studiu despre educație în perioada pandemiei de COVID-19.

Consiliul Audiovizualului se întruneşte în şedinţă.

Și acum câteva repere din agenda internațională:

Ministrul de externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, se întâlnește la Bruxelles cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, dar și cu președintele Consiliului European, Charles Michel.

Ministrul de externe sloven vizitează Croația pentru a lua în discuție intenția Croației și Italiei de a declara zone economice exclusive în Marea Adriatică.

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov îl primește la Moscova pe omologul său maghiar Peter Szijjarto.

În Rusia, are loc relaxarea restricțiilor antiepidemice, inclusiv redeschiderea muzeelor din capitală.

La Geneva, are loc o conferință de presă virtuală a reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății pe marginea pandemiei de coronavirus.

Intră în vigoare Tratatul ONU privind prohibiția armelor nucleare.

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

XS
SM
MD
LG