Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


China, globe
China, globe

Serviciul Hidrometeorologic de Stat spune că astăzi va fi cer noros, dar fără precipitații. Valorile termice oscilează ziua între + 4 grade în nord și + 9 în sud, cu 7 grade în regiunea de centru și la Chișinău. La noapte valorile termice coboară în nord până la – 5 grade.

Câteva repere din agenda internă a zilei prezentată de agenția IPN:

La Curtea de Apel Cahul, are loc o nouă ședință de judecată în dosarul Șor.

Deputații Fracțiunii Partidului Democrat susțin un briefing de presă pe marginea crizei politice.

Ministerul Justiției organizează ședința Comisiei pentru selectarea candidaților la postul de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în cadrul căreia va fi examinată eligibilitatea celor 13 dosare depuse și admiterea la interviu.

Consiliul Național al Tineretului, o organizație neguvernamentală, dă publicității un studiu despre educație în perioada pandemiei de COVID-19.

Consiliul Audiovizualului se întruneşte în şedinţă.

Și acum câteva repere din agenda internațională:

Ministrul de externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, se întâlnește la Bruxelles cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, dar și cu președintele Consiliului European, Charles Michel.

Ministrul de externe sloven vizitează Croația pentru a lua în discuție intenția Croației și Italiei de a declara zone economice exclusive în Marea Adriatică.

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov îl primește la Moscova pe omologul său maghiar Peter Szijjarto.

În Rusia, are loc relaxarea restricțiilor antiepidemice, inclusiv redeschiderea muzeelor din capitală.

La Geneva, are loc o conferință de presă virtuală a reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății pe marginea pandemiei de coronavirus.

Intră în vigoare Tratatul ONU privind prohibiția armelor nucleare.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG