Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


La Chișinău, va avea loc o dezbatere publică organizată de agenția IPN cu tema: „Motivele, componentele și consecințe reizbucnirii conflictului lingvistic”. Pe 22 ianuarie, Curtea Constituțională a declarat drept contrară Legii Supreme recent adoptata lege privind statutul limbii ruse în Republica Moldova, stârnind critici din partea autorilor acesteia, deputații socialiști, care au amenințat cu proteste, dar și din partea ambasadei ruse la Chișinău și a externelor de la Moscova.

Câteva repere din agenda zilei pe plan internațional:

Miniștrii europeni de externe discută la o reuniune despre următorii pași față de Rusia, după ce Franța a cerut noi sancțiuni din cauza reprimării protestelor pro-Navalnîi.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, rostește un discurs despre „prioritățile Europei”.

La Washington, președinta Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, trimite Senatului articolele de impeachment în procesul fostului președinte, Donald Trump.

La Geneva, are loc o conferință de presă a reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății pe marginea pandemiei de COVID-19.

Începe noua ediție anuală a Forumul Economic de la Davos, care are loc anul acesta în regim online din cauza pandemiei de coronavirus.

Olanda găzduiește un summit virtual al adaptării la schimbarea climei.

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

XS
SM
MD
LG