Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Serviciul Hidrometeorologic de Stat spune că astăzi vor cădea precipitații slabe sub formă de lapoviță. Valorile termice oscilează ziua de la 0 grade în nord la + 5 în sud, cu 4 grade în regiunea de centru și la Chișinău. La noapte valorile termice coboară în nord până la – 5 grade.

Câteva repere din agenda internă a zilei:

Are loc prima ședință a Consiliul Suprem de Securitate în noua componență completată luni de președinta Maia Sandu.

Ministerul de externe găzduiește o masă rotundă dedicată Zilei Naționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului în cadrul unei serii de evenimente organizate de guvern și Comunitatea evreiască în „Săptămâna Memoriei Holocaustului”, marcată pe 25-31 ianuarie.

Organizația Transparency International Moldova dă publicității un raport despre transparența activității întreprinderilor de stat.

Asociația Sociologilor și Demografilor și compania IData dau publicității rezultatele unor sondaje de opinie separate.

La parlament, are loc o ședință a comisiei parlamentare de control al finanțelor publice.

Câteva repere din agenda internațională:

La Bruxelles, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, are întâlniri separate cu ministrul de externe al Greciei, Nikos Dendias, și cu cel al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis.

La Forumul Economic Mondial de la Davos ținut anul acesta în regim online rostește un discurs președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

La Moscova, premierul rus Mihail Mișustin poartă convorbiri cu omologul său belarus Roman Golovcenko.

La Washington, Fondul Monetar Internațional dă publicității un raport actualizat despre starea economiei globale.

În Statele Unite, devine obligatorie prezentarea testului negativ de Covid și carantina pentru toți călătorii care intră în țară pe calea aerului.

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

XS
SM
MD
LG