Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


China, globe

Din agenda zilei în R. Moldova, vor continua discuțiile și dezbaterile legate de evoluțiile politice după decizia de marți, 23 februarie, a Curții Constituționale de a considera neconstitutional decretul prin care președinta Maia Sandu a nominalizat-o, din nou, pe Natalia Gavriliță pentru funcția de premier.

Deputații Partidului Socialiștilor au anunțat un briefing de presă, dar tema nu a fost anunțată.

In cadrul proiectului Uniunea Europeana pentru Moldova Rurala – astazi va fi prezentata istoria de succes a lui Victor Nistorică din satul Bardar din raionul Ialoveni.

Agenția Asociatiilor de Publicitate anunță o conferință de presa despre monopolizarea industriei publicitatii stradale din Chisinau.

In cadrul dezbaterilor publice organizate de agenșia de presa IPN, astazi se va discuta despre Partidul Socialistilor și Partidul Actiunii si Solidarității de care depinde depășirea crizei politice și in cadrul dezbaterii se va cauta un rasouns la intrebarea De ce este blocata comunicarea dintre ele?

Comisiile parlamentare se întrunesc în ședințe. Au loc audieri publice în cadrul ședinței Comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la spălarea banilor în proporții deosebit de mari prin intermediul judecătoriilor și al instituțiilor financiar-bancare din Republica Moldova.

La Judecatoria Buiucani este programată o nouă ședință de judecată în dosarul de acuzare a șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. Urmează să fie date citirii declarațiile pretinsei părți vătămate Platon Veaceslav, depuse la ședințele anterioare. De asemenea, este planificată audierea martorului acuzării.

Ca in fiecare seara, si astazi Ministerul Sănatatii, Muncii si Protectiei Sociale va prezenta ultimele date despre situatia epidemiologica din Muldova.

Mai este anunțată și o ședinta a Consiliului Audiovizualului...

Pe plan international

Dimineața șefii diplomațiilor Rusiei - Serghei Lavrov si al diplomatiei americane - Antony Blinken se vor adresa Consiliului pentru Drepturile Omului de la Geneva.

La Moscova se vor afla pentru convorbiri, ministrul de externe al Afganistanului Haneef Atmar și președintele Kîrghistanului Sadir Japarov.

Si tot la Moscova este anunțată o audiere în cadrul procesului bancherului american Michael Calvey-American și asociaților lui, printre care si un bancher francez.

Calvey și alți câțiva șefi și angajați ai firmei de investiții Baring Vostok, cu sediul în Rusia, au fost arestați la Moscova în februarie anul trecut, fiind acuzați de fraudă financiară.

Toți neagă acuzațiile, spunând că sunt folosite într-o dispută privind controlul asupra unei bănci rusești. Calvey a fost eliberat din izolator și a fost pus în arest la domiciliu în aprilie, anul trecut.

Arestările din acest caz au uimit mulți investitori occidentali, fiind criticate și de demnitari ruși de rang înalt.

Anul trecut, vorbind despre cazul lui Michael Calvey și asociaților lui, președintele Rusiei Vladimir Putin a spus că ultimul cuvânt va aparține tribunalului. „Trebuie să pornim de la legislația noastră națională și să dăm prioritate legiilor Rusiei”.

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG