Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Serviciul Hidrometeorologic de Stat spune că astăzi va fi cer variabil, fără precipitații. Valorile termice ating ziua 5 grade în nord, 7 în centru și la Chișinău și 9 grade în sud. La noapte se așteaptă mercurul termometrelor coboară sub zero în regiunea de centru și cea de nord, până la – 5 grade, la Briceni.

Și acum să răsfoim agenda de evenimente a zilei:

Cu ocazia Zilei internaționale a femeii, organizația UN Women Moldova găzduiește o dezbatere online despre condiția femeilor în mediul social, la muncă, acasă, întitulată: „Eu decid. E timpul pentru egalitate”.

În Marea Britanie, Germania și alte țări europene sunt relaxate unele restricții antiepidemice, în timp ce în țări ca Ungaria, Suedia, România intră în vigoare restricții noi.

Parlamentul European începe o sesiune plenară, la Bruxelles.

La Istanbul, au fost anunțate demonstrații pentru drepturile femeilor în Turcia, de Ziua internațională a femeii.

În Statele Unite, ministra finanțelor Janet Yellen se întâlnește cu șefa Fondului Monetar Internațional, Kristalina Georgieva, pentru o discuție despre o politică de gender incluzivă în sectoarele economic și financiar.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG