Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Meteorologii anunță o zi cu soare și nori astăzi. La Chișinău vor fi 20 de grade. La Kiev plouă și sunt 19 de grade. La Moscova la fel ca la Chisinău. La București maxima anunțată este de 28 de grade, iar aici la Praga de 20.

Să răsfoim acum agenda internă a zilei:

Reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE din partea Suediei pentru procesul de reglementare transnistreană, Thomas Mayr-Harting, se află într-o vizită în Republica Moldova unde are prevăzute întrevederi cu autoritățile de la Chișinău – cu președinta Maia Sandu, cu șeful interimar al guvernului, cu diplomați și lideri ai opoziției. La Tiraspol sunt anunțate întrevederi cu liderul nerecunoscutei republici nistrene, Vadim Krasnoselski și cu reprezentantul politic din partea Tiraspolului la negocierile în formatul 5 + 2, Vitali Ignatiev. Vizita se va încheia marți .

Consiliul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate se întrunește în ședință online la prînz.


Fundația Terre des hommes Moldova invită la conferința on line, pe Zoom - de lansare a proiectului „JOBOTECA – program pilot de pregătire a tinerilor din Moldova pentru piața muncii”, implementat de Terre des hommes România și Terre des hommes Moldova în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și finanțat de Uniunea Europeană .
Centrul Analitic Independent „Expert Grup” invită la webinar-ul: „Noul impuls” pentru perspectiva europeană a Republicii Moldova - comparații între „Trio-ul Asociat” și statele din Balcanii de Vest” /tot pe zoom și pe pagina de Facebook a Expert grup. La webinar participa și trei europarlamentari, printre care și Sigfried Mureșan, din România, președintele delegației parlamentare UE – Moldova.

Din agenda internațională

La Bruxelles începe o ședință specială a Consiliului European care are pe agendă relația Uniunii cu Rusia, relația cu Marea Britanie după Brexit și schimbările climatice.

La Soci, președintele Rusiei Vladimir Putin are anunțată o întrevedere cu omologul lui kirghiz, Sadîr Japarov.

Si dacă încă nu s-au stins ecourile competiției Eurovisionului din acest an, câștigat de Italia, să amintim că acum 65 de ani, la Lugano – avea loc prima ediție a acestui festival muzical. Să mai spunem că peste 200 de milioane de oameni au urmărit anul acesta competiția… și da – reprezentanta Moldovei – s-a plasat pe locul 13… din 26 de candidați , reprezentând tot atâtea țări…

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG