Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Are loc ședința extraordinară a Comisiei Electorale Centrale.

Primăria municipiului Chișinău și Universitatea Tehnică a Moldovei dau startul lucrărilor de construcție a primei parcări automatizate din centrul capitalei.

De pe 1iunie, cetățenii din R. Moldova și Ungaria, vaccinați anti Covid-19 vor putea călători în cealaltă ţară fără obligația de a intra în carantină sau de a prezenta un test negativ de coronavirus. Anunțul a fost făcut sâmbătă de şeful diplomaţiei de la Budapesta, Peter Szijjarto.

În Franța de deschide vaccinarea anti-Covid-19 pentru toată lumea, pentru toți adulții, în timp ce în România începe înscrierea copiilor între 12 și 18 ani pentru vaccinarea cu Pfizer/BioNTech, după ce EMA a aprobat vineri ca acest produs să fie folosit și la minori.

Olanda a pus capăt lockdown-ului național, iar de pe 5 iunie se va relua activitatea în aproape toate domeniile, dar în continuare cu anumite restricții sanitare.

De pe 1 iunie, în România se ridică din nou o parte din restricțiile sanitare: astfel vor fi permise activități culturale în aer liber cu până la o mie de participanți, vaccinați sau testați, iar în cazul nunților, botezurilor și înmormântărilor, participarea nu trebuie să depășească 50 de persoane. Masca nu va mai fi obligatorie în locurile de muncă unde sunt maximum 5 persoane.

La Moscova, ministrul de externe rus Serghei Lavrov se întâlnește cu omologul său din Portugalia, țară care deține acum președinția prin rotație a UE. În centrul discuției este de așteptat să se afle tensiunile dintre Moscova și Bruxelles provocate de situația încordată din Ucraina, dar și de recenta deturnare a avionului Ryanair pe aeroportul din Minsk și reținerea acolo a unui jurnalist de opoziție. Rusia este unul din puținii aliați care au rămas acum Belarusului, izolat din ce în ce mai mult pe scena internațională.

La Bruxelles, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, ține o conferință de presă înainte de reuniunea miniștrilor de externe și ai apărării din țările Alianței.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG