Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Ministrul interimar al afacerilor externe și integrării europene, Aureliu Ciocoi, se află la Bruxelles, într-o vizită efectuată împreună cu ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, și cu viceprim-ministrul, ministrul de externe al Georgiei, David Zalkaliani. Cei trei vor vizita instituții ale Uniunii Europene și, totodată, vor participa la un panel public, organizat de Fundația „Konrad Adenauer”.

La Chișinău, Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte și Asociația Presei Independente vor prezența cel de al doilea raport de monitorizare a comportamentului editorial al presei online în perioada campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Curtea de Conturi va examina un raport de audit asupra privatizării bunurilor prin concursuri investiționale și comerciale în anii 2013-2019.

Va avea loc o conferință științifică cu participare internațională având ca temă „Portul popular românesc: asumarea tradiției ca practică socială și cercetare”.

Pe plan extern:

La Berlin, cancelarul german Angela Merkel se va adresa Parlamentului înaintea unui nou summit al Uniunii Europene.

Tot la Berlin își continuă vizita secretarul de stat american Antony Blinken, care astăzi va vizita memorialul Holocaustului.

La Sankt-Petersburg, în Rusia, are loc a 10-a ediție a Salonului Maritim-Militar Internațional.

XS
SM
MD
LG