Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Zi calduroasă de vară și astăzi la Chișinău. Maxima anunțată este de 33 de grade și o zi cu soare. La Kiev la fel ca la Chișinău. La Moscova tot atât de cald , dar se anunță și averse de ploaie. La București, ca la Chișinău. Aici la Praga – maxima nu sare de 22 de grade și sunt anuntate averse de ploaie.

Pentru cei care se gândesc la vacantțe la Marea Neagră – la Constanța vreme bună de plajă 29 de grade și soare – la Odessa 31 și soare, la fel la Varna în Bulgaria , în Georgia la Batumi însă plouă… La Marea Mediterană, în Antalya 39 de grade, în insula Creta 21 de grade dar soare…

Să răsfoim acum agenda evenimentelor interne:

Daca tot vorbeam de vacanțe, să încep de pe agenda zilei – cu lansarea campaniei ” #NeamPornit 2021 ”, care are ca scop turismul intern în Moldova.

Tot dimineața Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte și Asociația Presei Independente vor prezenta al 4-lea raport de monitorizare a presei on line în perioada 1- 11 iulie, adică în ultimele zile ale campaniei electorale pentru alegerile anticipate parlamentare care au avut loc duminica.

Calea spre Tokio, Hai Moldova – este numele conferintei de presa din cadrul proiectului de sustinere a sportului moldovenesc.

Ministerul Sănătății anunță un eveniment despre vaccinarea anti COVID 19 și despre vaccinul Johnson& Johnson.

Mai este anunțată și o ședintă a Consiliului Audiovizualului.

Pe plan international –

La Moscova este anuntat astazi procesul doamnei Liubov Sobol, colaboraoarea apropiată a lui Alexei Navanîi, liderul opoziției ruse aflat în închisoare.

In Kazahstan începe vaccinarea obligatorie a majorității muncitorilor.

Activitate diplomatică importantă astăzi la Tașkent - înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe Josep Borell se va întâlni cu emisarul special american pentru Afganistan, Zalmay Khalilzad. Tot acolo vor fi și premierul Pakistanului – Imran Khan și președintele Afganistanului Ashraf Ghani. Și va veni la Tașkent astazi și șeful diplomației Moscovei, Serghei Lavrov.

La Washington este anunțată întrevederea cancelarei Germaniei Angela Merkel cu președintele Joe Biden.

Două aniversaări astăzi – 15 de existență a rețelei Twitter și 5 ani de la tentativa de lovitură de stat eșuată din Turcia, împotriva președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG