Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Vremea ultimei zile de august și de vară calendaristică se anunță frumoasă, cu temperaturi moderate; maximele sunt prevăzute între 23 de grade în nordul țării și 28 grade în sud. La Chișinău se anunță 25 de grade, maximum. Nicăieri nu se așteaptă precipitații semnificative.

Câteva valori maxime așteptate astăzi pe continent: 25 de grade la Belgrad, 33 la Atena, 27 la Roma, 24 la Paris. Vreme bună se anunță cam în toate destinațiile de vacanță de la mare, iar cel mai cald va fi din nou în Cipru – 36 de grade!

În agenda internă:

La Chișinău și în alte localități ale Moldovei sunt programate pentru astăzi manifestări consacrate sărbătorii Limba noastră.

Din agenda externă (AFP):

Astăzi expiră termenul retragerii trupelor americane din Afganistan; Președintele american Joe Biden îl primește la Washington pe omologul său din Ucraina, Volodimir Zelensky;

La Bruxelles se întrunesc în ședință de urgență pe tema Afganistanului miniștrii de interne din UE;

Ministrul de externe al Greciei, Ninkos Dendias, vizitează Macedonia de Nord;

La Berlin, cancelara germană Angela Merkel îl primește în vizită pe cancelarul austriac Sebastian Kurz;

La Varșovia, CC decide asupra validității legilor UE în Polonia.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG