Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Vremea se anunță destul de caldă în toată țara; maximele vor oscila între 25 de grade în nordul țării, 27 de grade în capitală și la Tiraspol și 30 de grade în sud, la Ceadîr-Lunga. În nordul țării sunt posibile ploi slabe.

Alte valori maxime pe continent: 31 de grade la Atena și la Belgrad, 21 de grade și ploaie la Kiev, 19 grade la Varșovia, 22 la Viena, doar 10 grade la Moscova, 16 la Berlin, în jur de 28 de grade în Peninsula Iberică, 27 de grade și vreme instabilă la Roma.

Să răsfoim acum agenda internă a zilei:

Ministrul afacerilor externe și comerțului exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, va efectua vineri, 17 septembrie, o vizită la Chișinău, la invitația viceprim-ministrului, ministrului afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova. Programul vizitei oficialului maghiar include întrevederi cu omologul său moldovean, Nicu Popescu și prim-ministrul Natalia Gavrilița.

Alte evenimente:

Lansarea Moldova Media Literacy Forum - primul forum de educație media;

Conferință de presă organizată de Grupul foștilor deținuților politici cu tema „Decizia CEDO în privința dosarului grupului Petrenco – triumf al dreptății și semnal pentru Femida moldovenească;

Din agenda internațională:

În Rusia au loc alegeri parlamentare; expiră mandatul Misiunii de Asistență ONU în Afganistan; la Dushanbe are loc summitul Organizației de Cooperare Șanhai;

La Atena se ține un summit cu șase țări din zona Mediteranei – participă și președintele francz E. Macron;

La Byalstok în Polonia se inaugurează un Muzeu Memorial al deportărilor în URSS;

La Florența se întâlnesc miniștrii agriculturii din țările G20; începe Festivalul de Film de la San Sebastian;

Secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, are o întâlnire virtuală cu omologii săi din Israel și trei țări arabe la aniversarea normalizării relațiilor bilaterale.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG