Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


China, globe

Temperaturile maxime în a doua zi de noiembrie vor oscila între 12 grade cu plus la Briceni sau Soroca, 13 la Bălți, 15 la Chișinău și Tiraspol, 17 în sudul extrem al țării, unde sunt posibile ploi slabe. Alte valori maxime astăzi pe continent: 9 grade la Moscova (vreme însorită), 11 la Minsk, 10 la Kiev (ploaie), 23 la Atena, 22 la Roma, 12 la Paris și 15 la Madrid.

Să răsfoim acum agenda evenimentelor interne.

La Chișinău sunt programate pentru astăzi, potrivit IPN, consultări publice în Comisia economie din Parlament;

Ministerul Sănătății și Cercetării al Republicii Moldova, în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Moldova, desfășoară un punct mobil de vaccinare în căminul studențesc de pe strada Florilor;

Societatea vânătorilor și pescarilor din Moldova desfășoară o conferință de presă cu tema: „Deschiderea sezonului de vânătoare 2021-2022; Comisia Electorală Centrală se întrunește în ședință;

Muzeul Naţional de Artă al Moldovei, Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iaşi, Muzeul Naţional de Artă al Moldovei din Chișinău – Republica Moldova, Casa de Cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi” și Fundația „Izvor”, desfășoară expoziția Bienala Internațională de Gravură Contemporană N-E, ediţia a IV-a.

Din agenda externă (AFP):

Franța impune măsuri de ripostă Marii Britanii în disputa pe tema pescuitului post-BREXIT;

La Berlin are loc ședința conducerii CDU;

La Copenhaga se întrunește Consiliul Nordic;

La Washington începe ședința de două zile a Rezervelor Federale - banca centrală; î

În Statele Unite au loc alegeri locale, inclusiv pentru postul de primar al NY.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG