Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Imagine generică

Principalele evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda din Moldova, să notăm vizita la Chișinău a ministrului apărării din Lituania Arvydas Anusauskas. Vor fi făcute declarații de presă împreună cu ministrul Apărării al Republicii Moldova, Anatolie Nosatîi.

La Universitatea de stat din Chișinău are loc o conferință pe teme de apărare intitulată „Perspective pentru parteneriat și securitatea prin cooperare în agenda NATO 2030”, organizată de către CID NATO în parteneriat cu Oficiul de legătură NATO în Republica Moldova

Parlamentul se reunește într-o ședință la care deputații urmează să adopte mai multe hotărâri privind numirea în funcție a unor judecători la Curtea Supremă de Justiție.

Mai amintim conferința de presa organizată de Institutul de Politici Publice pe tema percepțiilor locuitorilor din Autonomia Găgăuză și din raionul Taraclia despre situația socială, economică și politică a Moldovei.

Pe plan internațional

La Paris se desfășoară o nouă rundă de convorbiri între reprezentanții Franței și ai Marii Britanii pe tema disensiunilor dintre cele două țări referitoare la pescuitul maritim, după plecarea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

În Portugalia – parlamentul re-examinează legea care dezincriminează eutanasia.

La Vatican e anunțată vizita liderului Autorității Palestiniene Mahmud Abbas, el se va întâlni cu Papa Francisc.

La Glasgow, în Scoția, continuă conferința ONU asupra schimbărilor climatice.

XS
SM
MD
LG