Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


11 noiembrie aduce vreme în general frumoasă, de toamnă, dar rece în zori și peste noapte. Maximele zilei vor fi cuprinse astăzi între 10 grade de pildă la Briceni sau Soroca, și 15 grade în sud, la Cahul sau Ceadâr-Lunga. La Chișinău se anunță o maximă de 13 grade. Nu se anunță precipitații semnificative. Peste noapte se anunță din nou temperaturi negative cuprinse între -2 grade în sud și -6 în nord.

Pe agenda internă a zilei zilei, o serie de ședințe: a Parlamentului R. Moldova și ale mai multor comisii parlamentare, dar și ședințele Consiliului Superior al Procurorilor și Consiliului Audiovizualului; la agenția IPN este programată conferință de presă organizată de Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități din Republica Moldova cu tema „Rezultatele monitorizării politicilor de incluziune socială a persoanelor cu dizabilități”; de asemenea, un eveniment online: Conferința Națională a Apei 2021 „Servicii de apă calitative și durabile pentru toți”.

Din evenimentele externe: la Bruxelles are loc Consiliul de Afaceri Externe al UE; în Slovenia, la castelul Brdo, conferința UE pe tema prevenirii abuzării sexuale a copiilor; vicepreședinta Statelor Unite, Kamala Harris, ține un discurs la Forumul de Pace de la Paris; naționaliștii polonezi țin un marș la Varșovia de Ziua Independenței Poloniei; la Islamabad au loc discuții pe tema Afganistanului cu participarea Pakistanului, Rusiei, Chinei și SUA; în Statele Unite este Ziua Veteranilor; la Moscova, dar nu numai acolo, se marchează 200 de ani de la nașterea marelui prozator rus Dostoievski.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG