Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Imagine generică.

Principalele evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda zilei: Conferința privind rolul sectorului privat în promovarea politicilor prietenoase familiei; Evenimentul online de prezentare a studiului „Clientelismul politic și investițiile publice locale: evidență, riscuri și soluții” (ediție actualizată); Ședința Curții Constituționale de examinare a sesizării nr. 25g/2021 privind excepția de neconstituționalitate a prevederilor articolelor 66 alin. (7) și 84 alin. (13) din Codul serviciilor media audiovizuale; Ceremonia de înmânare a premiilor concursului „Săptămâna eficienței energetice în școala mea” (la Primăria capitalei); Clubul de presă pentru transformare digitală cu tematica „Semnătura electronică: beneficii, provocări și perspective”.

Din evenimentele externe: la Bruxelles are loc Consiliul Afacerilor Externe al UE; ministrul de externe moldovean Nicu Popescu vizitează Moscova; la Moscova are loc un Forum Investițional Internațional; la Londra Institutul Legatum își prezintă Indexul Anual al Prosperității; la Teheran președintele iranian Ebrahim Raisi se adresează Parlamentului; pe plan mondial se marchează Ziua Internațională a Toleranței.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG