Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Din agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, Parlamentul ar urma să dezbată moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății, inițiată de Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

La Chişinău are loc vizita şefului diplomației Turciei, Mevlut Cavusoglu, care are la prânz anunțată o conferință de presă cu gazda sa, ministrul moldovean de externe, tocmai reîntors de la Moscova.

Vicepremierul pentru infrastructură, Andrei Spânu, se află astăzi și mâine la Kiev, unde, potrivit agendei anunțate de guvern, va avea convorbiri cu oficiali ucraineni din domeniul energetic și cel al infrastructurii.

Este anunțată și o ședință a Consiliului Superior al Procurorilor – după prânz.

Departamentul Buna Guvernare al Fundației Soros Moldova continuă și astăzi dezbaterea publică online pe tema educației de calitate în actualele condiţii.

Din agenda internațională:

După violențele din ultimele zile de la graniţa dintre Belarus cu Polonia, provocate de valul de migranţi mai ales din Orient sprijiniți de autoritățile de la Minsk – astăzi este anunțată repatrierea primului grup de irakieni.

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, îi are astăzi ca oaspeți pe premierul Canadei, Justin Trudeau, și pe președintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador.

În Germania este anunțată astăzi o dezbatere în Parlamentul de la Berlin pe tema înăspririi măsurilor anricovid, odată cu creșterea numărului de cazuri, în acest aşa-numit al 4-lea val.

La Viena se așteaptă ca Parlamentul să-i ridice imunitatea fostului cancelar Sebastian Kurz, care a demisionat luna trecută. Procurorii au anunțat că Kurz și alte nouă persoane sunt anchetate în legătură cu informația că ar fi folosit bani publici în 2016-2018 ca să-și asigure o presă favorabilă. Kurz a negat acuzațiile.

Comisarul Uniunii Europene pentru comerț, Didier Reynders, se va afla astăzi la Varșovia, iar comisara Uniunii pentru competiție, Margrete Vestager, va anunța recomandările Comisiei pe tema legilor antitrust.

La Washington se aşteaptă să apară în fața instanței Steve Bannon, fost consilier al fostului președinte Donald Trump.

XS
SM
MD
LG