Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Din agenda internă a zilei, prezentată de IPN: are loc ședința operativă de la Primăria capitalei; Consiliul Superior al Magistraturii se întrunește în ședință; Freedom House organizează lansarea online a Raportului privind accesul la informații și la masa rotundă: „Indicele Accesului la Informație: măsurarea transparenței instituțiilor publice în Republica Moldova”; Banca Națională a Moldovei organizează evenimente dedicate aniversării a 28-a de la introducerea leului moldovenesc; Compania Date Inteligente SRL (iData) organizează conferința de presă cu tema: „Vaccinarea populației contra Covid-19; Președintele Parlamentului, Igor Grosu, întreprinde o vizită de lucru la Bruxelles (28-29 noiembrie).

Din agenda internațională: la Viena se reiau discuțiile internaționale pentru relansarea acordului nuclear cu Iranul, din 2015; la Bruxelles au loc Consiliul de Afaceri Externe al UE și Consiliul pentru Educație, Tineret, Cultură și Sport al UE; la Geneva are loc o sesiune specială a OMS pentru discutarea unui tratat de sănătate internațional; la Haga are loc reuniunea anuală a Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG