Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Minus 2 grade maxima astăzi la Chișinău, iar la noapte – minus 10. La Kiev noaptea minus 13, iar ziua minus 8. La Moscova minus 20 ziua si minus 23 noaptea. Cam iarnă în toată regula… Și aici la Praga ziua va fi minus un grad – maximă – iar noaptea minus 6… În sudul continentului plouă - la Roma și la Madrid se anunță 13 grade, iar la Lisabona 16… ploaie peste tot în acea parte a lumii..

Din agenda zilei din Moldova să notăm

7 primării vor beneficia de granturi în cadrul Inițiativei „Primării pentru Creștere Economică" (M4EG), proiect finanțat de Uniunea Europeană


Compania Date Inteligente ( iData) anunță o conferință de presă intitulată „Studiile socio-economic și de audiență iData - decembrie 2021”

După prânz este anunțată o ședință a guvernului Nataliei Gavrilița.

Dupa cum spunea ieri președinta Comisiei juridice, Olesea Stamate, miercuri, Biroul permanent al Parlamentului urmează să stabilească data ședinței în plen, inclusiv și caracterul deschis sau închis al ședinței în care se va analiza cererea Procuraturii generale de ridicare a imunității deputatului Ilan Șor. Procuratura Generală a solicitat ridicarea imunității în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală pe mai multe fapte din Cordul Penal. Este vorba despre escrocherie în proporții deosebit de mari, spălarea banilor în proporții deosebit de mari, crearea sau conducerea unei organizații criminale. De asemenea, falsul în declarații, delapidarea averii străine și abuzul de putere sau abuzul de serviciu.

Pe plan international :

În Italia, premierul Mario Draghi anunță un bilanț al anului într-o conferință de presa.

La Berlin, cancelarul Olaf Scholz are o ședință de guvern și se așteapta ca și subiectul Omicrom, cea mai recentă variantă de Covid 19 să fie discutat.

Atenția comunitatii internaționale va fi și astăzi îndreptată spre Ucraina și Rusia – după declaratiile făcute ieri de o înaltă oficialitate a Departamentului de Stat american despre un posibil dialog americano-rus în luna ianuarie , pe fundalul masării de trupe si echipamente rusești la granița cu Ucraina si după ce Kremlinul a înaintat propunerea sa de securitate, propunere în care cere Statelor Unite și Alianței Nord Atlantice să nu permita vreodată Ucrainei și Georgiei – țări independente – dar care au fost parte a Uniunii Sovietice – să adere la NATO. Ambele țări și-au exprimat clar dorința de aderare, Ucraina avînd chiar acest obiectiv stipulat în Constitutie…. Atît NATO cât și Washingtonul au respins propunerile avansate săptămâna trecută de Moscova, dar au acceptat un posibil dialog.

Și - astăzi se împlinesc 32 de ani de la Revoluția din România….

XS
SM
MD
LG