Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Din agenda evenimentelor anunțate ale zilei

Din agenda zilei în Moldova să notăm ședința fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor în contextul tensiunilor din cadrul coaliției PSRM- cu blocul ACUM

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, are anunțate discuții cu deputații majorității parlamentare – întîi cu socialiștii, apoi cu deputații Partidului Acțiune și Solidaritate și la sfîrșit cu cei ai partiduluic Platforma Demnitate și Adevăr.

După-amiază e anunțata o ședintă în plen a parlamentului.

Veteranii conflictului armat de la Nistru invită la o conferință de presă intitulată„Ce se va întâmpla în țară atunci când, sub influența geopoliticii și a altor interese, va fi demis Guvernul instituit legal?! Cine se va face responsabil pentru consecințe?”

PNUD Moldova și Centrul Național Anticorupție invită la evenimentul de lansare a platformei Legathon: Hack Corruption, dedicată tinerilor preocupați de IT și prevenirea corupției. Evenimentul are loc între 8-10 noiembrie.

Ministerul moldovean al educației, culturii și cercetării și KulturKontakt Austria anunță o conferință națională pe tema învățământului profesional tehnic incluziv în Republica Moldova.

Tot astazi are loc și o ședintă a Consiliul Audiovizualului .

Între 8-10 noiembrie, cetătenii români din Republica Moldova sunt invitati la secțiile de votare pentru a participa la alegerea presedintelui Romaniei. Vom reveni ascupra acestui subiect si va recomandam sa cititi portrete ale principalilor candidati la aceste alegeri pe pagina pentru România a Europei Libere.

Pe plan internațional

În preajma împlinirii a 30 de ani de la Căderea Zidului Berlinului pe 9 noiembrie 1989, la Berlin au loc o mulțime de evenimente la care participa importanți lideri politici. Viitoarea președintă a Comisiei Europene, Ursula Van Der Leyen va rosti un discus vioneri la Berlin despre situatia din Europeana, la o conferinyta ce va fi deschisa de cancelara Germaniei Angela Merkel.

Dimineata, secretarul de stat american Mike Pompeo va lua cuvintul la un eveniment dedicat acestei aniversări.

La Vatican, Papa Francisc îl va primi pe președintele Lituaniei Gitanas Nauseda.

La weekend în regiune atentia este concentrată pe alegerile prezidențiale din România, iar pe plan european, desigur, pe ceremoniile de la Berlin si din alte orase la 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului.

XS
SM
MD
LG