Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Din agenda internă și internațională a zilei .

Din agenda internă:

Consiliul Superior al Procurorilor se întrunește în ședință.

Centrul de Resurse Juridice din Moldova organizează conferința națională a organizațiilor societății civile: „Reziliența în timpuri de criză”.

Iar președintele Igor Dodon organizează o ediție live a videoblogu-ului său „Președintele răspunde”. Întâlnirea cu presa și publicul are loc virtual, pe paginile oficiale ale președintelui pe Facebook, Odnoklassniki, Youtube și privesc.eu

Din agenda internațională:

Aflată în exil în Lituania, Svetlana Țihanovskaia, fostă candidată a opoziției belaruse în alegerile prezidențiale din august, se adresează Consiliului de Securitate ONU. Pe 8 septembrie, se va adresa Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

După ce joi, premierul rus Mihail Mișustin a fost la Minsk, este rândul ministrului belarus al apărării Victor Hrenin să meargă la Moscova.

Tot în capitala Rusiei are loc o conferință de presă legată de vaccinul anti-Covid, Sputnik V, primul în lume care a fost înregistrat oficial în țara sa- ceea ce nu înseamnă că este și omologat internațional. Într-un interviu cu Europa Liberă joi, președintele Igor Dodon declara că va cere Moscovei câteva zeci de mii doze din acest vaccin experimental, în special pentru moldovenii „din prima linie” (cei din sistemul sanitar) si cei din categoriile vulnerabile.

La Milano, se redeschide opera La Scala în timp ce la Veneția are loc festivalul internațional de film.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG