Linkuri accesibilitate

Atac cibernetic la adresa funcționarilor de rang înalt din R. Moldova


Canalele de Telegram ale președintei Maia Sandu dar și a vicepremierului Andrei Spînu au fost sparte. Totodată, mai multe discuții private atribuite ministrului justiției, Sergiu Litvinenco, au fost plasate pe internet.

Președinția a confirmat printr-un comunicat de presă că pagina de Telegram a președintei Maia Sandu a fost spartă și a infirmat veridicitatea ultimelor postări de pe canal, în care autorii anonimi ai atacului cibernetic au distribuit informații despre care spun că ar dezvălui „actele de corupție” în care ar fi implicați oficiali de rang înalt.

Prim-ministra Natalia Gavrilița a sugerat în debutul ședinței de guvern că atacurile cibernetice ar avea drept scop să-l discrediteze pe ministrul justiției, Sergiu Litvinenco, care astăzi, 9 noiembrie, urmează să depună o sesizare la Curtea Constituțională privind declararea Partidului Șor neconstituțional.

„Interesant ce falsuri și minciuni vor ieși acum când lupta împotriva corupției, hoților și celor care doresc dezbinarea societății aduce rezultate”, a spus Natalia Gavrilița.

Ministrul justiției a comentat pe pagina sa de Facebook că „așa-zisele „discuții” care circulă în spațiul public și care aparent ar fi de pe canalul meu de Telegram, sunt un fals ordinar”.

Partidul Șor nu a venit cu o reacție la declarațiile prim-ministrei Natalia Gavrilița.

XS
SM
MD
LG