Linkuri accesibilitate

Un atac în regiunea Herson face zeci de răniți, inclusiv o mamă cu bebelușul


Urmările presupusului atac rus asupra localității Bilen'ke, regiunea Herson din Ucraina.
Urmările presupusului atac rus asupra localității Bilen'ke, regiunea Herson din Ucraina.

Un atac rusesc asupra regiunii Herson, din sudul Ucrainei, pe 8 octombrie, s-a soldat cu zeci de răniți, inclusiv o femeie de 27 de ani și copilul ei de nouă luni, a declarat guvernatorul regiunii.

„Regiunea Herson a avut parte de o altă noapte teribilă”, a scris guvernatorul Oleksandr Prokudin pe Telegram.

Între timp, anchetatori locali și cei de la Organizația Națiunilor Unite (ONU) caută răspunsuri în localitatea Hroza din Harkiv, unde a avut loc un atac cu rachete rusești, care a ucis peste 50 de persoane.

Anchetatorii au ajuns la concluzia preliminară că aproape toți cei uciși erau civili, potrivit unei declarații ONU împărtășite cu Associated Press.

„Conversațiile mele inițiale cu locuitorii satului și cu supraviețuitorii indică faptul că aproape toți cei uciși erau civili și că ținta în sine, o cafenea și un magazin din sat, era, de asemenea, în mod clar civilă”, a declarat Danielle Bell, care a condus echipa care a vizitat satul Hroza în octombrie.

Bell mai spune că ceea ce s-a întâmplat în Hroza este „încă o amintire tragică” a impactului pe care invazia Rusiei l-a avut asupra civililor din Ucraina.

Moscova neagă că a vizat civili în invazia sa la scară largă, poziție pe care a repetat-o și pe 6 octombrie ca răspuns la atacul din Hroza.

Mii de persoane au fost ucise de bombardamentele rusești care au vizat blocuri locative, restaurante, centrale electrice, poduri și silozuri de cereale din Ucraina.

Între timp, Statul Major General al Ucrainei a declarat în mesajul publicat pe 8 octombrie că forțele sale fac progrese lente în zonele Melitopol, în sud, și Bahmut, în est.

De asemenea, Statul Major a raportat „un succes parțial la nord-est de Andriivka”, în regiunea Donețk, la mai puțin de 10 kilometri de Bahmut.

XS
SM
MD
LG