Linkuri accesibilitate

Atacul de la Las Vegas și chestiunea limitării portului de arme în Statele Unite (VIDEO)


 Las Vegas, Nevada, 1 octombrie 2017
Las Vegas, Nevada, 1 octombrie 2017

Pentru criticii administrației Trump un bun prilej de rediscutare a politicilor sale.

Masacrul de la Las Vegas unde peste 50 de persoane au fost ucise de un barbat in virsta de 64 de ani, inarmat pina in dinti si tragind dintr-o camera de hotel in publicul de la un concert, ridica din nou intrebarea daca America nu trebuie sa faca ceva pentru a limita accesul populatiei la arme. Care sint argumentele? O relatare de la corespondentul Europei Libere la Washington.

La conferinta de presa de la Casa Alba, purtatoarea de cuvint Sarah Huckabee Sanders a refuzat sa se refere la limitarea accesului la arme de foc in America spunind ca „va veni fara indoiala timpul pentru o discutie política despre aceasta tema, dar nu este nici momentul si nici locul”. Dar, totusi, Sanders a aratat ca administratia nu doreste sa creeze legi, care nu sint de natura sa evite situatii ca cea de la Las Vegas.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:11 0:00
Link direct

Argumentul purtatoarei de cuvint este ca orasul Chicago are cele mai stricte limite cu privire la portul de arma si cu toate aceastea, anul trecut, 4,000 de persoane si-au pierdut viata in incidente cu arme de foc. Acesta este argumentul Casei Albe, care a fost imediat verificat de presa.

Se pare ca din 2013 incoace, Chicago nu mai are cele mai stricte reguli de port-arma din tara, asa cum a sustinut Sanders, dar si Trump, in campanie. Dar fireste ca argumentul sta oarecum in picioare pentru ca regulile de la Chicago sint stricte si numarul de morti se mentine mare.

Trump cheamă la unitate după masacrul de la Las Vegas
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:16 0:00

La putin timp dupa atacul de la Las Vegas, fostul secretar de stat, Hillary Clinton a scris pe tweeter ca multimea de la concert s-a imprastiat la auzul focului de arma si a sugerat ca consecintele ar fi fost si mai grave daca armele ar fi avut surdina, asa cum asociatia producatorilor de arme isi doreste. In replica Sanders a spus ca inainte de a face evaluari si recomanda schimbari trebuie aflate toate informatiile cu privire la masacrul de la Las Vegas. Ea a continuat „Este usor pentru doamna Clinton sa vina si sa critice, dar sa nu uitam ca singura persoana cu singe pe miini este ucigasul”.

Criticii administratiei spun ca acest act fara precedent, ca dimensiuni in America este un bun prilej pentru ca ca politicile sale fie rediscutate. Daca - asa cum spune Sanders - „nu e momentul”, atunci va fi cu-atit mai putin momentul cind tara se concentreaza asupra unei alte crize.

XS
SM
MD
LG