Linkuri accesibilitate

În ajunul audierii ministrului de justiție Jeff Sessions în Senatul american


Jeff Sessions cu fostul director FBI, James Comey, în februarie 2017

Democrații se îndoiesc că audierea va aduce revelații spectaculoase.

Ministrul american al justitiei, Jeff Sessions, va fi audiat astazi de catre Comisia Senatoriala pentru Informatii. Despre tema audierii o relatare de la corespondentul Europei Libere la Washington.

Audierea ministrului justitiei Jeff Sessions se refera la amestecul Rusiei in alegerile americane si concedierea de către presedintele Trump a directorului FBI, James Comey.

Sessions, care este fost senator de Alabama, va fi intrebat de fostii sai colegi, despre contactele pe care le-a avut cu ambasadorul Rusiei in Statele Unite, Serghei Kisliak, pe care nu le-a dezvăluit atunci cind a fost audiat pentru noua sa functie in administratia Trump.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:41 0:00
Link direct

Senatori democrati vor sa afle mai mult despre rolul jucat de Sessions in concedierea lui Comey, in ciuda faptului ca el se retrasese de la orice deliberari legate de cazul Rusiei; or Comey conducea investigatia respectiva.

El va fi intrebat si despre o afirmatie a lui Comey ca FBI-ul avea ratiuni sa creada ca Sessions nu trebuia sa supravegheze investigatia cu privire la Rusia.

Democratii se indoiesc ca audierea va aduce revelatii spectaculoase, cu atit mai mult cu cit Sessions poate oricind invoca faptul că continutul unor conversatii cu presedintele Trump trebuie sa ramina confidential.

Dar ei spera ca aceasta audiere sa ofere posibilitatea ca Sessions fie să raspunda oficial, fie sa evite sa raspunda, in legatura cu anumite chestiuni legate de investigatia FBI cu privire la Rusia.

In general, pe masura ce investigatia a avansat, Sessions a devenit din ce in ce mai absent din spatiul public. Dupa ce la inceput nu s-a stiut daca audierea de azi va fi publică sau nu, liderii comisiei au anuntat ca ministrul doreste ca populatia să audă ce are de spus.

XS
SM
MD
LG