Linkuri accesibilitate

Audit intern la Academia de Muzică | Tiraspolul reconstruiește un punct de control fără acordul Chișinăului


Moldova, AMTAP, Academy of Music, Theatre and Fine Arts building
Moldova, AMTAP, Academy of Music, Theatre and Fine Arts building

Care au fost principalele știri din presa online în ultimele 24 de ore și ce teme au suscitat cel mai mare interes pe rețelele de socializare, aflați dimineață de la Europa Liberă.

Știrile presei moldovene

  • Ministrul Culturii Sergiu Prodan a vorbit cu conducerea Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice despre starea precară în care se află clădirile instituției. Discuția s-a desfășurat în cadrul unei ședințe de lucru, care a avut loc pe 24 noiembrie, la sediul Ministerului Culturii, scrie newsmaker.md. Sergiu Prodan a menționat că resursele financiare alocate suplimentar AMTAP, pentru lucrări de reparație, „nu sunt valorificate în timp util și într-un mod corespunzător”. Astfel, oficialul a dispus, printre altele, efectuarea unui audit intern privind utilizarea banilor publici în administrarea instituției.
  • Autoritățile separatiste de la Tiraspol au început lucrări de reconstrucție a unui punct de control pe podul ce leagă Rîbnița de Rezina, transmit jurnaliștii de la tv8.md. Construcția se desfășoară fără coordonarea Comisiei Unificate de Control și reprezintă o dovadă în plus că Tiraspolul sfidează principiile stabilite în acordul semnat cu Chișinăul, susțin reprezentanții Biroului pentru Reintegrare. Subiectul urmează să fie discutat săptămâna viitoare, în cadrul ședinței Comisiei Unificate de Control, care are loc la Tiraspol.
  • Transportul public de pasageri a înregistrat creșteri cu 15,3%, în lunile ianuarie-septembrie curent, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, informează Biroul Național de Statistică, transmite jurnal.md. În aceeași perioadă, transportul de mărfuri a înregistrat scăderi cu 8,3%. În perioada ianuarie-septembrie 2023, cu transportul public au fost transportați puțin peste 200 de milioane de pasageri.

Temele dezbătute pe rețele în ultimele 24 de ore

  • Pe Facebook, de interes din partea internauților s-a bucurat reportajul jurnaliștilor de la postul public de televiziune, în care se spune că tot mai multe ţări de pe continentul european sunt acoperite de nămeţi.
  • Pe Instagram, cea mai populară a fost galeria realizată de fotograful Ion Ples Alexandru, în localitatea Butuceni, Orheiul Vechi, cu prima zăpadă din acest sezon, și publicată de Moldova.org.
XS
SM
MD
LG