Linkuri accesibilitate

Băiețel dintr-o grădiniță din Rusia - obligat să sărute pământul ca să-și demonstreze patriotismul


În video poate fi văzută directoarea grădiniței obligând copilul să îngenuncheze.

Un video publicat pe rețelele de socializare și care a fost răspândit intens a provocat consternare și critici virulente.

În materialul video, filmat de un trecător, se vede cum o educatoare de la o grădiniță din Krasnodar, Rusia, obligă un copil de 5 ani să sărute pământul pentru a-și demonstra „​dragostea de țară”.

În înregistrarea video se vede cum educatoarea, în fața celorlalți copii și altor educatoare, îl ceartă pe băiat și îl împinge ca să-l oblige să îngenuncheze și să sărute pământul, pământ care, strigă educatoarea către băiețelul de 5 ani, „​te hrănește și te adapă”. Incidentul a avut loc pe 30 aprilie. Educatoarea îi mai strigă băiețelului că ar trebui să îi rupă capul și le apostrofează pe celelalte educatoare, considerându-le niște „​gunoaie de educatori” dacă permit unui copil să nu arate patriotism și să afirme că „​îi urăște pe ruși și Rusia”.

În opinia educatoarei Milner, umilind public și obligând un copil de 5 ani să sărute pământul „​țării”, acesta va învăța să își iubească țara. Apoi, educatoarea din video se întoarce spre un alt copil, care îi stătea în preajmă, și îi spune „Uite, tâmpitul și gunoiul ăsta de copil îi urăște pe rușii ca tine și Rusia”.

După vâlva făcută de publicarea înregistrării video, autoritățile din regiunea Krasnodar au anunțat că o vor concedia pe educatoare și că vor lua măsuri. Educatoarea a fost identificată ca fiind Emma Milner, iar grădinița se numește „Micuța stea”.

Corespondentul nostru la Moscova relatează că, după incident, mai multe ziare au căutat să afle detalii despre grădiniță, educatoare și despre băiat.

Într-un interviu cu Komsomoliskaia Pravda, un părinte care nu a vrut să fie identificat și al cărui copil merge la aceiași grădiniță, „​Micuța Stea”, afirmă că băiețelul ar fi fost violent cu ceilalți copii și că ar fi fost încurajat de tatăl său să aibă un astfel de comportament. O mamă – și ea sub condiția anonimatului – era citată de aceiași publicație că băiețelul s-ar fi mutat de curând la Krasnodar din Daghestan – o republică majoritar musulmană a Federației Ruse.

Unii părinți citați de Komsomoliskaia Pravda i-au luat apărarea educatoarei, spunând că a fost mereu o persoană dreaptă și că ar fi reacționat astfel pentru că băiețelul de 5 ani a „​scos-o din minți”.

Pe pagina de Facebook ce pare să fie a educatoarei se găsesc texte despre cât de importantă este meseria de educator și cât de important este „zâmbetul unui copil” pentru cei care se ocupă de educația copiilor.

Rămân mai multe întrebări importante legate de acest trist incident. Ce s-ar fi întâmplat dacă trecătorul nu ar fi înregistrat și apoi postat pe rețelele de socializare întâmplarea și dacă, într-adevăr, știind acum exact cum stau lucrurile, se vor lua măsuri, și cât de multe astfel de incidente se întâmplă oare în grădinițe în care copii de 5 ani învață să fie „patrioți” prin astfel de umilințe publice?

XS
SM
MD
LG