Linkuri accesibilitate

Bibliotecarul care ajută Partidul


Cum ne putem da seama că banii aceştia sunt adunaţi din salariu? Chiar cum?

Se vorbeşte mult despre decepţia pe care prestaţia politicienilor autohtoni o provoacă poporului. Mulţi oameni bălăcăresc aici pe bună dreptate partidele şi politicienii care roade nu aduc. Dar se pare că pînă la o decepţie generalizată mai e o cale lungă, stimaţi ascultători. Mai mult decît atît, există cetăţeni care din salariile lor adună bani pentru ajutorarea partidului preferat. Pare incredibil, dar e adevărat. Oamenii cred în primenirea promisă de partide!

Dovadă sunt şi recentele liste cu donaţii pe care partidele le-au făcut cunoscute. Am văzut într-una din aceste liste, de pildă, că un fermier a donat partidului preferat 5 mii de lei! Iar un şef de grădiniţă i-a dat partidului preferat, din salariu, tocmai 20 de mii de lei. Dar asta-i floare la ureche! M-a impresionat cel mai tare un bibliotecar care, din salariu, i-a dat partidului iubit 20 de mii de lei!

Chestia cu donaţia bibliotecarului chiar mi se pare curioasă. Ştiam că bibliotecarii nu au salarii foarte mari. Ştiam că mulţi dintre ei o duc greu. Sau poate bibliotecarul cu pricina are rude prospere. Dar în listă scrie că el a dat 20 de mii de lei din SALARIU. Cît timp oare trebuie să pui bani deoparte ca să aduni pentru partid tocmai 20 de mii de lei? Ce sentiment puternic o fi avînd bibliotecarul acela faţă de partidul preferat! E impresionant!

Altminteri, vreau să întreb: cum ne putem da seama că banii aceştia sunt adunaţi din salariu? Chiar cum?

XS
SM
MD
LG