Linkuri accesibilitate

Bruta plămădită de tranziţie şi liniştea publică


În România a intrat în vigoare o lege potrivit căreia cei care tulbură liniştea publică vor fi pedepsiţi cu severitate. Amenda distrugătorilor liniştii poate ajunge până la 6.000 de lei româneşti, sau până la 150 de ore de muncă în folosul comunităţii. Amenzile cresc până la 1.500 de lei şi pentru persoanele care incită la dezordine socială, organizează jocuri de noroc ilegale sau servesc băuturi alcoolice în locurile publice şi în afara restaurantelor. Tot până la 1.500 de roni ajunge amenda pentru persoanele care periclitează liniştea publică sau produc zgomote în zonele de locuit între orele 22:00 - 08:00 şi 13:00-14:00.

Bruta pămădită de tranziţie şi liniştea publică
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:07 0:00
Link direct


Ceea ce aţi auzit, stimaţi ascultători, se numeşte respect pentru om, grijă pentru odihna cetăţeanului. În România asta s-a făcut. În Republica Moldova ce se întîmplă?

Să constatăm mai întîi că de la 1991 încoace liniştea cetăţeanului e un lucru care nu prea îi interesează pe conducătorii şi cinovnicii moldoveni. Aici vecinul turmentat oricînd poate să-ţi distrugă liniştea cu bormaşina sau să zbiere înfierbîntat în dricul nopţii. Aici liniştea publică nu face nici o ceapă degerată. Iar amenzile cum sunt? Tot de 1500 sau de 6000 de roni? Să fim serioşi!

Cînd, în noaptea de Revelion şi în nopţile următoare, tot felul de indivizi petrecăreţi lansează focuri de artificii sub geamurile noastre, la ce se gîndesc ei? Îşi dau seama că cineva nu poate dormi din cauza lor?

A venit demult timpul să avem şi noi o lege asemănătoare cu cea din România. Cinovnicii şi politicienii puşi pe dezoligarhizare mă aud oare?

Vezi comentarii

XS
SM
MD
LG