Linkuri accesibilitate

Bulgaria: Noi măsuri de combatere a imigrației ilegale


Un ofițer de poliție la frontiera cu Turcia
Un ofițer de poliție la frontiera cu Turcia

Sofia va disloca unități de jandarmerie și de armată dealungul frontierei cu Grecia.

Bulgaria va disloca unități de jandarmerie și de armată dealungul frontierei cu Grecia pentru a împiedica pătrunderea de migranți ilegali. Zona a fost inspectată de Miniștrii Apărării și de Interne Krasimir Karakacianov și Mladen Marinov.

Prezența sporită a poliției de frontieră și a jandarmeriei în apropierea celui mai mare punct la frontieră bulgaro-elenă, „Kulata”, se datorează încercărilor unor grupuri de migranți de a părăsi Grecia în drum spre Germania, a declarat viceprim-ministrul și ministru al Apărării, Karakacianov. „Există o amenințare reală. În caz de criza vom acționa repede cu toate forțele”, a adăugat el.

„Bulgaria nu va accepta migranți – fie din celelalte țări membre ale Uniunii, fie din țările vecine”, a avertizat ministrul Apărării, comentând informația despre crearea unor centre de migranți în apropierea orașului Malko Târnovo care a provocat proteste civice în zona.

Guvernul a analizat situația la frontiera cu Grecia și a decis dislocarea unor unități suplimentare de jandarmi și militari. Aceste unități vor putea interveni în scopul de a opri pătrunderea de migranți în țara. Autoritățile bulgare efectuiază schimb de informație cu cele elene și macedonene.

Mulți migranți ilegali au ajuns în zona orașului Edirne, în Turcia de nord. Ei se pregătessc să-și continue drumul spre Europa Occidentală prin Grecia, Macedonia sau Albania. Nu este însă exlusă pătrunderea unor grupuri mari și în Bulgaria, a avertizat ministrul Apărării. Astfel de informații au venit din unele țări aliate.

Bulgaria a ridicat o instalație de sârmă ghimpată dealungul frontierei cu Turcia unde au fost construite și câteva tabere de refugiați. Aceste măsuri însă nu pot fi aplicate la frontiera cu Grecia, o țară membră a Uniunii europene.

De la începutul anului în Bulgaria au fost reținuți 700 de migranți ilegali din care jumătate la frontiera cu Grecia. Măsurile severe împotrivă traficanților de oameni au avut un efect pozitiv asupră combaterii migrației ilegale.

În ultimii zece ani numai cheltuielile Ministerului de interne în modernizarea sistemului de pază și observare a forntierei cu Turcia au fost de 50 de milioane de euro. Suma depășește valoarea cheltuielilor cumulate prilejuite de aderarea Bulgariei la UE și NATO, constată ziarul sofiot „Sega”.

Previous Next

XS
SM
MD
LG