Linkuri accesibilitate

Bursă în jurnalism Vaclav Havel (închis)


Bursierii Vaclav Havel, ediția 2024
Bursierii Vaclav Havel, ediția 2024

Europa Liberă anunță un concurs pentru „Bursa în jurnalism Václav Havel” 2025. Bursa este disponibilă pentru jurnaliști independenți din țările Parteneriatului Estic al Uniunii Europene și din Federația Rusă.

Scopul bursei este să ajute jurnaliștii în devenire din această regiune să-și urmeze profesia, în sprijinul pluralismului și independenței presei.

Lansată în 2011, bursa se bazează pe convingerea fostului președinte ceh că jurnalismul joacă un rol esențial în contestarea tiraniei și opresiunii, dar și pe experiența RFE/RL de promovare prin jurnalism a unor societăți mai deschise. Bursa este o inițiativă comună a RFE/RL și Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Cehe, fiind cofinanțată de minister.

Bursa presupune un program de șapte luni, în care participanții capătă cunoștințe jurnalistice de ultimă oră, sunt implicați zilnic în dezbateri și discuțiile editoriale care formează o presă profesionistă și independentă. Cei selectați vor petrece șase luni la sediul RFE/RL din Praga, unde vor fi plasați în redacția corespunzătoare țării din care provin, pentru a beneficia de instruire și îndrumare zilnică, lucrând alături de jurnaliștii cu experiență ai RFE/RL. La încheierea celor șase luni, bursierii vor petrece o ultimă lună în unul din birourile locale (dacă este cazul).

Câștigătorii vor beneficia de bursă lunară la birou și la Praga, cazare, asigurare de sănătate și servicii de călătorie spre și dinspre Praga.

Dosarul de aplicare trebuie să conțină:

  • curriculum vitae, inclusiv informații de contact actuale declarație personală
  • 2 scrisori de recomandare
  • 3 mostre de lucru
  • scrisoare către Václav Havel

Materialele de aplicare trebuie să fie trimise în limba engleză.

Candidații selectați vor fi contactați și li se va cere să participe la un interviu telefonic, online sau în persoană ca parte a procesului de aplicare.

Pentru mai multe detalii și înscriere, click AICI.

XS
SM
MD
LG