Linkuri accesibilitate

Când ne vom revedea cu Plahotniuc?


Istanbul, Turcia.

Realitatea (juridică), comentată cu amănuntul de scriitorul Iulian Ciocan.

Când ne vom revedea cu Plahotniuc?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:31 0:00
Link direct

O ştire a venit peste noi zilele astea, o ştire care cred că i-a întristat pe mulţi. Vasăzică, potrivit portalului NOI.MD, fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc ar fi obţinut cetățenia Turciei, în cadrul programului Cetățenie pentru investiții. Cică pentru a obține cetățenia turcă, acum este suficient să cumperi imobile în Turcia în valoare de 250.000 de dolari. “Legea turcă interzice extrădarea propriilor cetățeni către state străine, prin urmare este puțin probabil ca organele de drept din Republica Moldova să o poată obține”, conchide redacția portalului.

Aşadar, din vara anului 2019, momentul în care Marele Oligarh a dispărut, noii conducători ne-au tot alimentat speranţe, ne-au tot spus că Plahotniuc, un presupus infractor, va fi adus acasă şi pedepsit. Îmi răsună în urechi şi acum cuvintele ritoase ale lui Andrei Năstase: „Ne vom aduce călăul înapoi!” Ei bine, şi acum, după ştirea cu cetăţenia turcă a lui Plahotniuc, ce facem? Să înţelegem că nu ne vom mai revedea niciodată cu fostul mare conducător al RM-ului? Şi cum rămâne cu încrederea noilor conducători că Plahotniuc va fi adus?

Se pare că nici relaţia specială pe care Igor Dodon o are cu preşedintele turc Erdogan nu-i va crea probleme fostului lider al PD. Să extrădezi nişte profesori turci din Moldova nu e totuna cu extrădarea unui mare oligarh din Turcia. Aşa că revederea cu Plahotniuc ţine de un viitor incert.

Totuşi, mă gândesc că ea ar mai fi posibilă, stimaţi ascultători. Mă gândesc că oligarhul fugar nu s-a împăcat cu ideea înfrângerii, că are nostalgii pentru perioada în care era aici atotputernic. Şi mă gândesc că Plahotniuc jinduieşte să se întoarcă, atunci când situaţia se va schimba şi când va putea să preia din nou frâiele puterii. Acum aşa ceva pare imposibil, dar în Moldova multe ciudăţenii s-au întâmplat. Aşa că Plahotniuc poate reveni, nu pentru a fi arestat, ci pentru a ne conduce din nou.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis
Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG