Linkuri accesibilitate

Câteva din cele mai importante evenimente ale lui 2022 în imagini

Criza economică declanșată de pandemie a fost urmată de invazia Ucrainei de către Rusia, în timp ce creșterea costului vieții a generat o nemulțumire mondială. Câteva luni mai tîrziu, scenele inundațiilor fără precedent și ale foametei cauzate de secentă au scos din nou în evidență delăsarea lumii în ce privește criza climatică. Moartea lui Mihail Gorbaciov, a reamintit lumii ce poate realiza un om de stat curajos. în contrast, felul cu interpretează Talibanii din Afganistan legea Sharia a deterorirat și mai mult drepturile omului într-o țară deja împovărată de sărăcie. Demonstrațiile anti-guvernmentale au zguduit Iranul, după ce cetățenii acestei țări, în special femeile, au ieșit în stradă pentru ca să sfideze legea hijabului impusă de teocrația de la Teheran.

Acestea au fost câteva din momentele ramarcabile care au definit tumultosul an 2022, imortalizate de fotoreporterii agențiilor internaționale de presă.


Încarcă mai mult

16x9 Image

Lucian Ştefănescu

Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

XS
SM
MD
LG