Linkuri accesibilitate

Căutându-l pe Şor, în raionul Făleşti…


Colega Valentina Ursu a fotografiat un panou de la intrarea în Inspectoratul de Poliţie Făleşti. Un panou cu persoanele căutate de poliţiştii din Făleşti. Alături de feţele unor escroci sau hoţi ordinari, sunt acolo şi fizionomiile foştilor mari conducători Şor şi Plahotniuc, dar şi chipul contoversatului om de afaceri Karamalak. Nici nu e de mirare că această fotografie a provocat, pe pagina noastră de FB, amuzamentul mai multor vizitatori. Chestia asta chiar e amuzantă şi ridicolă. Am râs şi eu binişor.

Păi, cine oare îşi imaginează că Şor, Plahotniuc şi Caramalc vor fi văzuţi în Făleşti sau într-un sat din acel raion? Indivizii au dat bir cu fugiţii mult timp în urmă, iar Karamalak a dispărut tocmai în îndepărtatul an 1999. Probabilitatea ca aceştia să fie găsiţi în raionul Făleşti e egală cu găsirea unui ac într-un car de fân. Nu vor apărea oamenii aceştia în Făleşti. Şi chiar dacă vor apărea, printr-un miracol, poliţia va fi în imposibilitate să-i aresteze. Căci oamenii se vor întoarce doar atunci când vor fi siguri de atotputernicia lor.

Şi mai e ceva. Pe panourile poliţiei din Făleşti şi Floreşti sunt afişate fizionomiile domnilor Şor, Plahotniuc şi Karamalak. Dar Poliţia din Orhei tot îl caută pe Şor? În Orhei tot sunt panouri cu Şor cel căutat? Sau numai pe Plahotniuc îl caută Poliţa din Orhei?

Le sugerez poliţiştilor de la Făleşti să scoată feţele marilor oligarhi fugari de pe panouri. Nici Interpolul, nici alte instituţii mult mai influente nu-i pot aduce acasă pe aceşti „coloşi” ai politicii interriverane. Nu va putea nici Inspectoratul de Poliţie Făleşti…

XS
SM
MD
LG