Linkuri accesibilitate

Canada impune sancțiuni pentru 42 de cetățeni ruși și 22 de entități juridice din Rusia. Komsomolskaia Pravda, MGIMO, Valdai – pe listă


Prim-ministrul canadian, Justin Trudeau, cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în parlamentul Canadei
Prim-ministrul canadian, Justin Trudeau, cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în parlamentul Canadei

Canada a anunțat despre aplicarea sancțiunilor împotriva a 42 de cetățeni ruși și a 22 de entități juridice ruse. Printre vizați se numără Institutul de Stat de Relații Internaționale (MGIMO), Școala superioară de economie, publicațiile „Vzgliad” și „Komsomolskaia Pravda”.

Lista cu cei 64 de vizați a fost publicată pe pagina oficială a Guvernului canadian.

Sub sancțiunile canadiene au ajuns, de asemenea, societatea rusă de geografie, Clubul de dezbateri „Valdai”, una dintre subdiviziunile „Rosatom”, Comitetul de cercetare BRICS ș.a.

Printre cetățenii din lista sancțiunilor canadiene se numără rectorul MGIMO Anatolii Torkunov, politologii Fiodor Lukianov, Andrei Kortunov, Dmitri Trenin, șeful Rossotrudnicestvo, Evghenii Primakov, și Anton Kotiakov, ministrul rus al Muncii și Protecției Sociale.

Current Time scrie că, acum două luni, Canada a impus sancțiuni împotriva ministrului rus pentru Educație și Știință, Valeri Falkov, și ministerului Culturii, Olga Liubimova, interpreților Timati, Valeria, Iulia Cicerina, Alexandr Sklyar și actorului Dmitri Haratyan. Sancțiunile Canadei au vizat atunci și banca Tinkoff, sistemul de plăți Mir și operatorii de telecomunicații Megafon, MTS, Tele2 și Beeline.

XS
SM
MD
LG