Linkuri accesibilitate

Cartofiori pentru dăinuirea noastră!


Cîţi agricultori, care cultivă legume pentru dăinuirea noastră, are RM?

Aveam eu un cunoscut, un soi de agricultor al tranziţiei. Omul acela mereu îmi lămurea cît de complicat e să supravieţuieşti în RM, ocupîndu-te de agricultură. De multe ori l-am compătimit. Da, e dificil să faci bani cu agricultura în RM.

Cartofiori pentru dăinuirea noastră!
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:55 0:00
Link direct

Ei bine, omul acela cultiva cartofi. Şi am avut eu într-o bună zi o revelaţie. De ce să cumpăr eu cartofi din magazine sau de la piaţă, dacă pot să cumpăr cartofiori de la bunul meu cunoscut? Nu e mai OK să cumperi legume de la cunoscuţi? Aceştia n-o să-ţi dea marfă dubioasă. Te simţi mai sigur cu oamenii cunoscuţi. Aşa că i-am cerut agricultorului să-mi aducă cîteva kilograme de cartofiori. Mă gîndeam chiar să devin clientul lui fidel.

Însă agricultorul s-a schimbat la faţă cînd a auzit propunerea mea. A ezitat o vreme, apoi mi-s zis aşa: „Ştii, frate. Eu n-o să-ţi vînd cartofi. Chestia e că nu sunt cartofii mei foarte buni, au ei un mic defect. Adevărul e că nici eu nu-i mănînc. Îi cultiv numai ca să-i vînd altora. De aceea, mai bine cumpără la magazin”.

Am rămas perplex. Nu ştiam că agricultorul nu mănîncă ceea ce cultivă. Adică omul creştea cartofiori numai pentru popor, cartofiori dubioşi. I-am mulţumit că cel puţin a fost sincer cu mine. Şi m-am gîndit: dar cîţi asemenea agricultori, care cultivă legume pentru dăinuirea noastră, are RM? O mai fi vreunul? Ce credeţi?

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis
XS
SM
MD
LG