Linkuri accesibilitate

Cazul Hunter Biden și integritatea justiției din Statele Unite


Hunter Biden participă la o inaugurare a tatălui său, la Capitoliul SUA din Washington, 20 ianuarie 2021
Hunter Biden participă la o inaugurare a tatălui său, la Capitoliul SUA din Washington, 20 ianuarie 2021

Hunter Biden, fiul președintelui Biden, a acceptat să se declare vinovat pentru neplata impozitelor în anii 2017 și 2018 și va ajunge la un acord de eliberare condiționată pentru acuzația de deținere ilegală a unei arme, într-o perioadă în care consuma droguri.

Aceste informații au fost dezvăluite într-un document depus în instanță marți de procurorul general al Statelor Unite în Delaware.

Cazul Hunter Biden și integritatea justiției din Statele Unite
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:30 0:00
Link direct

Înțelegerea în cazul lui Hunter Biden va încheia probabil ancheta Ministerului Justiției, care a durat ani de zile, dar va alimenta și mai mult investigațiile republicane în Congres privind familia președintelui Biden.

Avocatul lui Hunter Biden, Chris Clark, a afirmat într-un comunicat că crede că acesta va fi sfârșitul investigației federale în legătură cu fiul președintelui. Cu toate acestea, procurorul David Weiss a declarat marți într-un comunicat că investigația este încă în curs de desfășurare.

Hunter Biden va trebui să se prezinte într-un tribunal federal din Delaware în săptămânile următoare, unde va pleda vinovat. Ministerul Justiției susține că Hunter Biden deținea ilegal o armă de foc, un revolver Colt Cobra, în Delaware în octombrie 2018, în ciuda faptului că era consumator de droguri. Pedepsa maximă pentru această acuzație este de 10 ani de închisoare și o amendă de 250.000 de dolari.

De asemenea, Hunter Biden a fost acuzat că nu și-a plătit și nu și-a depus la timp taxele în anii 2017 și 2018, perioadă în care a recunoscut că era dependent de cocaină. În timp ce Ministerul Justiției investiga situația financiară a lui Hunter Biden, acesta și-a achitat integral datoriile fiscale, conform declarațiilor lui Clark în iulie 2022.

Casa Albă nu a făcut alte comentarii, iar un purtător de cuvânt a afirmat că președintele și Prima Doamnă își susțin fiul pe măsură ce își reconstruiește viața.

Fostul președinte Trump a criticat acordul de recunoaștere a vinovăției, afirmând pe Truth Social că Ministerul Justiției l-a penalizat pe Hunter Biden cu o amendă similară cu cea primită pentru încălcarea regulilor de circulație. „Sistemul nostru este defect”, a scris Trump. Pe de altă parte, susținătorii lui Biden au descris înțelegerea lui Hunter Biden drept o dovadă a integrității sistemului de justiție penală din America.

XS
SM
MD
LG