Linkuri accesibilitate

Ce a urmat după scandalul laptelui? Ştie cineva?


Responsabilii de calitatea alimentelor ce au făcut în aceste cîteva luni?

Vă mai amintiţi de scandalul laptelui de la începutul anului? Mare vînzoleală a fost atunci. Totul începuse de la o analiză de laborator, realizată de Centrul de Metrologie Aplicată şi Certificare la comanda Fundaţiei Est-Europene, o analiză ce identificase că multe lactate din magazinele noastre nu conţin grăsimi fireşti. A venit imediat riposta ritoasă a unor producători de lactate, care au spus că totul e OK. De undeva de sus, de pe piscurile înzăpezite ale puterii, s-a rostogolit spre noi promisiunea fermă că totul fa vi OK, că totul va fi ciki puki! Apoi s-a aşternut o linişte adîncă. Nimeni nu-şi mai aminteşte de scandalul cu pricina.

Ce a urmat după scandalul laptelui? Ştie cineva?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:23 0:00
Link direct

Sunt curios să ştiu ce-a urmat după scandalul laptelui. S-a schimbat ceva? Sunt diferite lactatele pe care le cumpărăm acum din magazine de lactatele din ajunul scandalului? Analizele care spulberaseră încrederea noastră au fost corecte sau doar căutau cuiva nod în papură? Ce ingurgităm acum? Ce fel de uleiuri conţin acum lactatele din magazine? Ştie cineva? Avem toate ingredientele scrise pe ambalaje? Responsabilii de calitatea alimentelor ce au făcut în aceste cîteva luni? În general, ce s-a schimbat după acel scandal? Mărturisesc că mă nedumereşte liniştea care a urmat după ploemica vie de la începutul anului.

E limpede că cetăţenii nu prea înţeleg cum stau lucrurile. E o chestie foarte des întîlnită în tranziţia moldovenească. Se discută o problemă cu însufleţire, apoi vine tăcerea şi nimeni nu mai ştie ce e cu problema aceea. Nu există la noi obişnuinţa de a urmări pînă la capăt un caz de interes public, de a insista ca lucrurile să devină clare pentru public. Facem un pic de gălăgie şi apoi ne apucăm de altceva. Mă tem că e un fel de drum spre nicăieri. Avem memorie scurtă.

XS
SM
MD
LG