Linkuri accesibilitate

Ce facem? Urcăm în microbuz?


După o pauză lungă, au reapărut pe drumurile capitalei microbuzele. Primele zile nu au fost prea rodnice pentru cei cu microbuzele. Lumea a cam evitat să urce în aceste mijloace de transport şi am văzut, pe sticlă, nişte şoferi de microbuze care spuneau că au cîştigat foarte puţin. Li se citea decepţia în priviri.

Cei care mă cunosc ştiu că nu am privit cu ochi buni acest mijloc de transport în ultimii ani. De vină e experienţa personală, faptul că m-am simţit foarte prost în unele microbuze hîrbuite, cu huse jegoase şi cu mult praf în ele. Iar dorinţa microbuziştilor de a mări preţul călătoriei pînă la 5-8 lei mi s-a părut mereu nefondată şi chiar ofensatoare pentru pasageri. Am spus încă acum 2-3 ani că nu văd un viitor pentru microbuze.

Ei bine, Covid 19 le-a aplicat o lovitură puternică şi i-a făcut pe oameni să boldească ochii la detalii pe care altădată le ignorau. Acum totul contează: şi murdăria, şi praful, şi îmbulzeala din microbuze. Cine mai vrea acum să meargă lipit de altcineva într-un microbuz? S-au dus timpurile alea pe o cale ne-nturnată. Aşa că nu văd perspective pentru microbuze, nu le văd deloc. Că va costa călătoria 3, 4 sau 5 lei.

Aflu din presă iată ce. Șoferii companiilor de transport au fost instruiţi și vor limita numărul pasagerilor transportați în picioare la maximum trei persoane. Trapele de aerisire vor fi permanent deschise, iar una din ferestre va fi permanent semi-deschisă. De asemenea, șoferii vor dezinfecta suprafețele înainte de fiecare cursă, la stațiile terminus, și vor purta măști și mănuși. Chiar aşa va fi? Nu va exista nici o abatere? Vom reveni la acest subiect.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

XS
SM
MD
LG