Linkuri accesibilitate

Ce fel de pandemie? Avem alegeri!


Realitatea cu amănuntul (între pandemie și politică), văzută de Iulian Ciocan.

Ce fel de pandemie? Avem alegeri!
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:11 0:00
Link direct

Pandemia face tot mai multe victime în RM, numai miercuri am avut 1022 de persoane infectate, iar un sat, Cernoleuca, Donduşeni, a intrat în carantină, dar alegerile au eclipsat cu desăvârşire Covidul. Ştirile despre pandemie nu prea mai sunt observate, în schimb alea despre lupta electorală, pigmentate cu declaraţiile ritoase ale competitorilor, fac rating. Dacă un oarecare mass-medium va posta pe pagina sa de FB o ştire despre cele 1022 de persoane infectate, va acumula foarte puţine comentarii şi like-uri. Dacă va posta o ştire despre lupta dintre Sandu şi Dodon, comentariile vor izvorî ca din cornul abundenţei.

„Poporul vrea spectacol, vrea frământare politică, poporul vrea să aleagă un politician pentru a avea un viitor!”, mi-a spus un coleg ziarist.

„Dar şi pandemia îi poate influenţa viitorul, nu?”, am îngăimat eu nedumerit.

„Nu vor oamenii ştiri triste despre pandemie. S-au săturat toţi de Covid ca de mere pădureţe”, a spus jurnalistul cu deplină convingere.

OK. Am înţeles cum stau lucrurile. Alegerile sunt mai importante decât Covidul. Şi probabil ştirea cu cei 1022 de oameni infectaţi îi lasă rece pe cei mai mulţi moldoveni. Dar alegerile vor trece, iar Covidul o să rămână cu noi. Şi va fi o iarnă foarte-foarte complicată. Şi cel care va învinge şi se va aşeza în fotoliul prezidenţial va trebui să facă şi el ceva cu acest Covid. Promisiuni legate de lupta cu virusul au răsunat parcă din gura candidaţilor. Sper să nu fie doar un soi de salvare a aparenţelor. Repet, vine o iarnă covidică grea.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG