Linkuri accesibilitate

Ce fel de pensionari au primit 600 de lei?


 La vârsta pensiei la Sîngerei...
La vârsta pensiei la Sîngerei...

Omul cu pensie de 2050 de lei o fi mult mai prosper decît cel cu o pensie de 1950 de lei?

Se ştie că viaţa multor pensionari din RM e complicată. E complicată pentru că au pensii mici, ridicole. Uneori statul le dă nişte mici ajutoare, dar eu unul nu am înțeles niciodată criteriile în funcţie de care aceste ajutoare erau acordate.

Ce fel de pensionari au primit 600 de lei?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:28 0:00
Link direct

Să luăm bunăoară ultimul ajutor, cel de 600 de lei pentru vîrstnicii cu pensii sub 2000 de lei. Eu chiar nu pot să înţeleg de ce anume această cifră, 2000, a fost aleasă pentru a face diferenţa între oameni? Şi a ieşit iată ce. Pensionarul care are o pensie de 1950 de lei a încasat 600 de lei, pe cînd cel cu o pensie de 2050 de lei n-a luat nimic, a rămas cu buzele umflate. Întrebarea care se impune este următoarea: omul cu pensie de 2050 de lei e mult mai prosper decît cel cu o pensie de 1950 de lei? Diferenţa asta de 100 de lei e diferenţa dintre prosperitate şi necesitate? Chiar nu meritau 600 de lei şi cei care au pensii de 2100 de lei? Asta e echitatea statului moldovenesc? Nu pot să înţeleg aşa ceva şi nici nu vreau.

Lucrurile ar putea fi privite, la rigoare, şi dintr-o altă perspectivă. Să admitem că un om are o pensie mică, de o mie şi ceva de lei. El probabil merită un ajutor. Dar e posibil şi să nu merite un ajutor mai mare decît cel cu pensia de 2050 de lei. Dacă nu prea a lucrat şi nu prea a vărsat bani în buget, de ce omul cu pensie sub 2000 de lei ar merita mai multe ajutoare decît cel cu pensia de 2050 de lei? Chiar de ce?

Vreau să spun iată ce. Am întîlnit în ultimele săptămîni cîţiva pensionari foarte supăraţi pe conducători. Ei aveau pensii de circa 2100 de lei şi nu au primit nici un ajutor de la statul ocrotitor. Ei munciseră o viaţă pe la tot felul de întreprinderi şi nu înţelegeau de ce unul cu o pensie puţin mai mică beneficiază de ajutoare.

XS
SM
MD
LG