Linkuri accesibilitate

Ce fel de şcoală vom avea în septembrie?


Ce fel de şcoală vom avea în septembrie?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:06 0:00
Link direct

Aflu că mai bine de jumătate din școli sunt pregătite să reia orele de la 1 septembrie, cu respectarea normelor sanitare care presupun, printre altele, un singur copil în bancă și spațiu de 1,5 metri între bănci. Iar secretarul de stat de la Ministerul Educației Natalia Grâu a precizat că elevii nu vor fi obligați să poarte măști, în schimb acest lucru va fi obligatoriu pentru profesori. Ea a mai spus că instituțiile de învățământ vor fi asigurate cu dozatoare, dezinfectanţi și termometre.

Am impresia că autorităţile nu prea ştiu ce vor să facă şi mai am impresia că avem şanse mari să dăm cu bâta-n baltă. Ministerul Educaţiei ştie că avem zlnic câte 400 de infectaţi, iar sâmbătă au fost peste 450? Suntem un soi de campioni europeni la Covid 19. În atari condiţii, cum să nu obligi elevii să poarte măşti? Şi care ar mai fi sensul să poarte măşti profesorii, dacă elevii nu le poartă? Eu aşa înţeleg: ori le poartă toţi, ori nu le mai poartă nimeni. Ceea ce plănuieşte ministerul mi se pare un mare risc pentru sănătatea tuturor, chiar şi a profesorilor cu măşti.

Sunt foarte multe detalii şi nu ştiu dacă ministerul le-a analizat. Un elev în bancă nu înseamnă cumva o clasă mai mică? Ceilalţi elevi unde se duc? Vor fi mai multe schimburi? Cum să eviţi aglomeraţia într-o şcoală în pauze sau la cantină? Totul a fost pus la punct cu meticulozitate?

O să spun doar atât. Dacă disciplina din şcoli va semăna cu disciplina moldovenească din magazine, oficii poştale, frizerii şi pieţe agricole, vom avea mari probleme, foarte mari. Şi nu e exclus să revenim repejor la învăţământul online.

XS
SM
MD
LG