Linkuri accesibilitate

Ce mai fac alegătorii lui Şor / Plahotniuc?


Afiș electoral Șor, Chișinău, februarie 2019.

„Votezi pentru un om care vrea să-ţi schimbe existenţa searbădă şi constaţi că omul acela a dat bir cu fugiţii.”

Am aflat dintr-un articol de la radio Europa Liberă că în Orhei şi Nisporeni pluteşte în aer un soi de incertitudine, că alegătorii lui Şor şi Plahotniuc sunt niţel derutaţi şi descumpăniţi. Chestia e că cei doi făuritori au promis să mai facă ceva pentru oameni, drumuri, grădiniţe, apeducte, iar acum, după dispariţia făuritorilor, oamenii nu mai ştiu ce va fi cu proiectele sus-pomenite. Tristă situaţie, zic eu. Votezi pentru un om care vrea să-ţi schimbe existenţa searbădă şi constaţi că omul acela a dat bir cu fugiţii. Nu m-aş simţi nici eu prea bine în atare situaţie.

Mă gîndesc iată la ce. Alegătorii aceia n-ar trebui să rămînă numai cu regretele şi cu speranţele distruse. Ar trebui să redevină la fel de activi ca în alegeri, cînd au votat pentru candidaţii Plahotniuc şi Şor. Adică ar trebui să se mobilizeze şi să facă ceva. Poate să le adreseze un mesaj răspicat deputaţilor Plahotniuc şi Şor, să-i cheme la ordine, să le ceară să se întoarcă şi să-şi realizeze promisiunile. Păi, cum vine asta? Oamenii i-au votat pe cei doi ca să muncească, nu să se bronzeze pe nişte plaje exotice. Şi pesemne vocile ritoase şi răspicate ale alegătorilor nu pot fi ignorate de fugari, căci există un soi de datorie pe care cei aleşi o au faţă de alegători.

Da, înţeleg că Plahotniuc şi Şor se tem să se întoarcă, invocînd setea de răzbunare a noii puteri. Dar oare dragostea de alegători nu îi va face să sfideze cu mult curaj orice pericol? Căci toate eforturile lor anterioare nu au fost oare pentru binele alegătorilor? Aştept aşadar să se activizeze alegătorii din Orhei şi Nisporeni, să-şi cheme deputaţii acasă, să-i responsabilizeze. Să fii descumpănit şi derutat nu e cea mai bună alegere.

Opinia dvs.

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG