Linkuri accesibilitate

Ce mai fac peştii cu paraziţi?


Realitatea (toxică) cu amănuntul, văzută de Iulian Ciocan.

Ce mai fac peştii cu paraziţi?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:04 0:00
Link direct


Acum trei zile controlorii moldoveni au depistat peşti cu paraziţi importaţi de 11 agenţi economici din RM. E vorba de o cantitate serioasă, circa 300 mii de kilograme. Iar la cererea Guvernului a fost pornită o cauză penală.

Ce să spun? Aş constata întîi de toate că aici, în RM, produsele dubioase au devenit deja de multă vreme un fel de normă. Şi cum eu unul mare încredere în controlorii moldoveni nu prea am, mă gîndesc că ceea ce depistează controlorii autohtoni e doar vîrful aisbergului. În realitate, ar putea să existe mult mai multe produse dubioase. Dar şi aceste descoperiri sunt în măsură să ne bage-n sperieţi.

Dacă în fiecare an sunt găsite produse alimentare de calitate îndoielnică, ba lactate cu prea multe grăsimi vegetale, ba ardei cu plumb, ba peşte cu paraziţi, trebuie să tragem o concluzie. Iese că depistările astea nu-i sperie pe alţi făcători de rele şi caravana produselor dubioase îşi continuă apoi drumul. Or, în mod normal ar trebui să fie altfel. Ar trebui ca aceste pedepse să fie într-atît de înfricoşătoare, încît nimănui să-i nu mai treacă prin minte dorinţa de a ne otrăvi. Şi dacă toţi aceşti vînzători-comercianţi-importatori nu au această frică, ce să înţeleg? Că amenzile sunt minuscule? Că un alt controlor poate trece cu vederea neregula?

Ar trebui să avem o ordine totală în acest domeniu. Nimeni nu ar trebui să îndrăznească să ne vîndă ardei cu plumb sau lactate bizare. Nimeni. Conducătorii au aceeaşi părere? Că nu prea înţeleg. Aştept să văd cu ce se termină cauza penală.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis
XS
SM
MD
LG