Linkuri accesibilitate

Ce mai face Ilan Şor?


La o Zi a Victoriei la Chișinău...
La o Zi a Victoriei la Chișinău...

Nu înţeleg cum poate un făuritor de ţară şi un manager de magazine sociale să lase făurirea şi să dea bir cu fugiţii.

Vă spuneam cu puţin timp în urmă că m-a umplut de amărăciune dispariţia lui Ilan Şor, lider al Partidului Şor şi parlamentar. În primul rînd, nu înţeleg cum poate un făuritor de ţară şi un manager de magazine sociale să lase făurirea şi să dea bir cu fugiţii. În al doilea rînd, Ilan Şor era condamnat în prima instanţă şi nu avea dreptul să părăsească teritoriul RM. Şi dacă a fugit, ce să înţelegem? Că are nişte păcate şi se teme? De ce nu a rămas în RM ca să vedem în sfîrşit ce vină are?

Ce mai face Ilan Şor?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:18 0:00
Link direct


O întrebare aparte ar trebui adresată judecătorilor care timp de trei ani de zile au tot tărăganat anunţarea verdictului în cazul Şor. De ce aceşti judecători abia acum dau semne că vor să facă ceva? Ce li s-a întîmplat timp de trei ani de zile? Erau foarte ocupaţi? Şi poate nu ar strica să auzim de la ei o explicaţie.

Acum ni se zice că se pune sechestru pe averea lui Ilan Şor. Lămuriţi-ne, stimabililor, despre ce avere e vorba. Pentru că, iată, magazinele Duty Free fugarul le-a vîndut în primăvară. Şi nu e exclus să mai fi vîndut şi altceva. Pe ce aţi pus sechestru? Pe magazinele sociale? De ce în statul RM oamenii care au interdicţie de a părăsi ţara pleacă fără nici o problemă?

Mi se pare de domeniul evidenţei că instituţiile statului trebuie să-l caute pe Ilan Şor şi să-l aducă acasă. Trebuie să ne lămurim ce rol a avut acesta în furtul sumelor uriaşe din trei bănci. Nu ştiu dacă Republica Moldova e în măsură să-l recupereze pe fostul făuritor, cel care îi ameninţa cu o curea scumpă pe jurnalişti, dar cel puţin trebuie să depună eforturi vizibile în această direcţie. Eforturi vizibile pentru cetăţeni.

XS
SM
MD
LG