Linkuri accesibilitate

Ce mai face Ion Sturza?


Ion Sturza în noiembrie 2017

A existat un om clarvăzător, care cunoştea dedesubturile politicii moldoveneşti.

A trecut ceva timp din clipa în care fostul premier Ion Sturza ne-a abandonat. În noiembrie 2017, fostul premier, cunoscut prin incursiunile sale în realitatea moldovenească din cadrul mai multor talk-show-uri, făcuse o declaraţie-bombă: „Viaţa e scurtă. Eu personal nu mai doresc să mă risipesc în emoţii şi acţiuni inutile. Am o vîrstă. Moldovenii nu sunt capabili de autoguvernare…”

Ce mai face Ion Sturza?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:24 0:00
Link direct

Atunci, la sfîrşitul anului 2017, Ion Sturza a înţeles că orice efort de primenire a patriei e inutil şi a dispărut din cîmpul nostru vizual. S-au scurs iată 15 luni şi zilele astea mi-am amintit de Ion Sturza.

Înaintam pe un trotuar fisurat, năpădit de mîzgă. Nişte oameni cu priviri supărate, încrîncenate treceau pe lîngă mine. Aveam nişte probleme de rezolvat la o clinică şi, la un moment dat, mi-am amintit de Ion Sturza şi am simţit un soi de strîngere de inimă.

M-am întrebat dacă avea dreptate Ion Sturza, dacă situaţia e într-adevăr de aşa natură, încît nu se mai poate face nimic. M-am întrebat dacă nu s-au simţit mai singuri oamenii care priveau emisiunile cu Ion Sturza şi care îi urmăreau firul gîndurilor. Cum aşa? A existat un om clarvăzător, care cunoştea dedesubturile politicii moldoveneşti, care vorbea despre ele şi parcă alimenta nişte speranţe în mase. Apoi omul a plecat.

Pe mine plecarea asta mă tulbură, mă nelinişteşte. Au trecut 15 luni din momentul în care Ion Sturza ne-a spus că aici nu se mai poate face nimic şi ne-a abandonat. Şi premoniţia sa seamănă cu adevărul. În jur e un teritoriu arid. Aceeaşi demagogie, aceeaşi corupţie şi aceeaşi decădere morală. Şi dacă Sturza era un soi de oracol? Aşa sau altfel, va trebui să ne rezolvăm problemele fără fostul premier. El nu ne va mai ajuta. Nu va mai reveni cu analize şi sfaturi.

Vezi comentarii (2)

Acest forum a fost închis
XS
SM
MD
LG