Linkuri accesibilitate

Ce mai face vedeta dornică de sistem electoral mixt?


La Chișinău în 2017

Să iasă în faţă toţi cîntăreţii aceia şi să spună că parlamentarii nu au dreptate, să fie nişte oameni ai cetăţii, aşa cum au fost şi în 2017!

În 2017, mă frapase activismul unor vedete recente din RM care abandonaseră Turnul de Fildeş şi i-au îndemnat pe cetăţeni să susţină sistemul electoral mixt. Îmi amintesc, bunăoară, un reportaj despre o reuniune a cetăţenilor, dintr-un raion, la care două cîntăreţe cu voci catifelate le-au sugerat oamenilor să nu ezite, să voteze pentru sistemul electoral mixt. Nu eram fanul acestui sistem electoral, dar mă impresionase dorinţa vedetelor de a se implica în viaţa social-politică, de a fi alături de nevoile cetăţenilor. Era ca şi cum acei „oameni de artă” erau interesaţi de ceea ce se întîmplă în societate. Bravo lor, mi-am zis.

Ce mai face vedeta dornică de sistem electoral mixt?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:19 0:00
Link direct


Ei bine, au trecut iată doi ani, s-a schimbat puterea şi noul Parlament a anulat sistemul electoral mixt. E o problemă cu sistemele astea electorale, nici nu mai ştii care o fi mai bun. Dar mi-am amintit de oamenii de artă care în 2017 ne îndemnau ritos să alegem sistemul electoral mixt. Şi mă gîndesc că aceştia ar trebui acum să iasă la rampă. Să-şi susţină sistemul preferat. Căci ei ne îndemnau cu multă convingere în 2017 să facem o alegere, ei chiar credeau că asta e o soluţie. De ce nu şi-ar apăra acum convingerea? De ce nu le-ar spune noilor parlamentari că greşesc? Să iasă în faţă toţi cîntăreţii aceia şi să spună că parlamentarii nu au dreptate, să fie nişte oameni ai cetăţii, aşa cum au fost şi în 2017!

Sau poate între timp vedetele recente s-au răzgîndit? Poate nu mai cred că sistemul electoral mixt ne poate ajuta? Păi, şi în acest caz, ar fi bine să ne vorbească despre cum li s-a schimbat optica. Să ne explice de ce acum nu le mai place sistemul electoral mixt. Eu unul aştept explicaţiile artiştilor. Deocamdată nu aud nimic. Voi auziţi ceva, stimaţi ascultători?

Vezi comentarii (4)

Acest forum a fost închis
XS
SM
MD
LG