Linkuri accesibilitate

Ce mai face vedeta dornică de vot uninominal? (2)


Mihaela Strîmbeanu

Cîntăreţi şi oameni de artă îşi bagă capetele în nisip ca struţii, ignorînd viaţa politică.

Fiind criticată pentru faptul că a moderat concertul de 9 mai din PMAN, actriţa Mihaela Strîmbeanu a spus, la TV8, următoarele:

Pentru propunerea asta la mine nu s-au adresat nici un fel de socialiști, ci doamna Lidia Panfil care organizează concerte la nivel guvernamental. Și am moderat foarte multe concerte și spectacole de genul ăsta, indiferent de cine era organizat, și pe 31 august, de Ziua limbii, și la mai multe evenimente legate de sărbători naționale. Am moderat și aici, am acceptat să moderez fiind actriță, fiindcă asta este meseria mea”.

Ce mai face vedeta dornică de vot uninominal? (2)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:54 0:00
Link direct

Foarte interesantă e această explicaţie a doamnei Strîmbeanu. Rezultă din ea că actriţa nu ar nici în clin, nici în mînecă cu jocurile politice, că e baricadată într-un turn de fildeş şi că pur şi simplu şi-a făcut meseria. În fond, poate e aşa. Numai că senzaţia multora e că un substrat (geo)politic există în aceste concerte şi nu doar în ele. Chiar dacă nu socialiştii au rugat-o pe doamna Strîmbeanu să fie moderatoare, e greu de presupus că actriţa nu înţelegea că socialiştii sînt marii organizatori ai show-ului şi că îi poate flanca pe nişte fani ai lui Stalin. Dar, mă rog, să admitem că doamna a reuşit să evite orice apartenenţă la un spectacol politic.

Există însă multe alte episoade cu vedete recente şi oameni de artă care mă nedumeresc profund. Vă mai amintiţi, stimaţi ascultători, de vedetele recente, cu voci catifelate, care ne explicau cît de important este pentru societate votul uninominal? Vedetele acelea vorbeau atunci cu fermă convingere şi dădeau impresia că trăiesc cu intensitate tot ce se întîmplă în zona politică. Însă după ce Parlamentul a preferat sistemul electoral mixt, vedetele cu pricina au luat apă-n gură şi nu am mai auzit nimic de la ele pînă astăzi. Asta tot o fi un soi de refugiu într-un turn de fildeş? Cînd ne îndemnau să alegem votul uninominal, vedetele doar îşi făceau meseria?

Vreau să spun iată ce. Sînt dezgustat de ani de zile de comportamentul unor vedete, unor cîntăreţi şi oameni de artă, care ba îşi bagă capetele în nisip ca struţii, ignorînd viaţa politică, ba, surprinzător, apar în compania politicienilor, susţinînd că-şi fac meseria. În definitiv, pot să facă ce vor. Numai că şi cetăţenii ar trebui să înceteze să li se mai uite în gură. Asemenea oameni nu pot fi modele, oricît de catifelată le-ar fi vocea. Mi se pare asta de domeniul evidenţei.

XS
SM
MD
LG